Bicicliștii au intrat în atenția polițiștilor – VIDEO

Autor: ProMotor 10 apr. 2021 Știri auto
Bicicliștii au intrat în atenția polițiștilor – VIDEO

În cursul zilei de ieri, 9 aprilie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, în ceea ce privește nerespectarea, de către bicicliști, a obligațiilor care le revin când se deplasează pe drumul public cu aceste vehicule.

În urma activităților, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 14.000 de lei, dintre care 42 de sancțiuni contravenționale pentru bicicliști.

În discuţiile purtate cu deţinătorii de biciclete, poliţiştii rutieri au scos în evidenţă riscurile la care aceştia se expun atunci când se deplasează pe drumul public cu vehiculele neechipate corespunzător.

Totodată, polițiștii le-au prezentate obligaţiile ce le revin cu privire la deplasarea, oprirea şi staţionarea pe drumul public, schimbarea direcţiei de mers, transportul unor persoane sau obiecte, echiparea cu elemente reflectorizante a vehiculelor şi a conducătorilor acestora.

Un biciclist s-a ales cu un dosar de cercetare penală

Totodată, ieri, în jurul orei 17.50, polițiștii din cadrul B.D.N.E. au identificat un bărbat, de 51 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 391, în zona localității Cobadin, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Rutiera



Comentarii
Inchide