Un BMW Seria 7 a parcurs peste 1600 de kilometri cu un singur plin – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 iul. 2022 Știri auto
Un BMW Seria 7 a parcurs peste 1600 de kilometri cu un singur plin – VIDEO

Un BMW Seria 7 G11, echipat cu motorizarea de trei litri diesel, a reușit să parcurgă peste 1600 de kilometri cu un singur plin de combustibil.

Chiar dacă tendințele actuale ne duc cu pași repezi către un viitor electric, motoarele cu combustie internă încă au multe de oferit. În continuare există cerere pentru motoarele diesel, iar acestea rămân unele dintre cele mai eficiente trenuri de rulare.

Joe Achilles, youtuber și fan al mărcii bavareze, a reușit să ducă la bun sfârșit țelul de a parcurge cei 1600 de kilometri cu un singur rezervor. Mașina folosită este vechea generație a Seriei 7 a celor de la BMW.

Scopul lui Joe a fost acela de a ajunge din Londra, în Madrid. El a trecând prin Euro tunel, nordul Franței, traversând apoi Spania.

Modelul folosit este echipat cu motorizarea B57, de 3 litri. Cu 261 de cai și 620 de Nm, motorul cu 6 cilindri în linie nu duce lipsă de putere. Acesta este legat la o cutie automată ZF cu 8 rapoarte. Mașina are anvelope Michelin E Primacy.

Călătoria a durat 22 de ore și 30 de minute, timp în care au fost parcurși circa 1650 de kilometri. Sedanul de lux a terminat experimentul cu peste 150 de autonomie rămași, ceea ce înseamnă că un total de aproape 1800 de kilometri nu este imposibil.

Media de consum înregistrată a fost de 4.4 litri/100 de kilometri.

VIDEO

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide