BMW M5 Touring ar putea avea un succesor echipat cu motor V8 plug-in hybrid

Autor: Mihai Morcovescu 02 iul. 2022 Știri auto

Modelul BMW M5 este disponibil doar în versiunea sedan de două generații, însă succesorul acestuia ar putea primi din nou varianta break. Potrivit celor mai noi informații care circulă în industrie, cea de-a treia iterație a lui M5 Touring ar urma să fie lansată în cursul anului 2024.

Viitorul BMW M5 Touring va oferi în jur de 750 CP

BMW a lansat recent primul M3 Touring din istorie. Acesta nu este, însă, și primul break de performanță din istorie produs de bavarezi. Spre exemplu, a treia generație a Seriei 5 (E34) din 2007 avea și o versiune Touring. Aceasta a fost urmată de versiunea E61, care a fost eliminată din gamă în 2010.

Acum, producătorul de automobile din Munchen și-a propus să reînnoade tradiția și să introducă în gamă un nou M5 Touring. Acesta ar urma să-și facă debutul în 2024 după o absență de mai bine de un deceniu. Break-ul de performanță BMW va rivaliza cu viitorul Mercedes-AMG E63 și cu Audi RS6 Avant.

Din primele informații, preluate de olandezii de la Autoweek, viitorul M5 Touring poartă numele de cod „G99”. Break-ul sportiv va fi derivat din sedanul M5 G90, care va intra în producție în vara anului 2024.

Din punct de vedere tehnic, noul M5 Touring ar urma să preia sistemul de propulsie plug-in hybrid de la viitorul XM. Ansamblul integrează un motor V8 twin-turbo de 4,4 litri, care va oferi în jur de 750 CP și 1.000 Nm de cuplu.

Din pachet nu va lipsi sistemul de tracțiune integrală xDrive, care va fi de altfel singura variantă disponibilă. Transferul de putere către ambele punți se va realiza prin intermediul unei cutii de viteze automată.

În altă ordine de idei, noua generație Seria 5 este programată pentru lansare în cursul anului viitor. Modelul va primi motorizări pe benzină, diesel și hibride plug-in. În același timp, va exista și o versiune i5 complet electrică. Aceasta din urmă ar putea primi și o variantă Touring, însă informația este neoficială.

Sursa: Autoweek

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide