BMW a dat în judecată un producător de vehicule electrice din India

Autor: ProMotor 30 mart. 2020 Știri auto

BMW a câștigat un proces intentat împotriva unui producător de vehicule eletrice din India care vinde vehiculele sub numele „DMW”. Vehiculele sunt niște ricșe electrice (mijloace de transport folosite în Asia).

Hindustan Times relatează că BMW a intentat proces în 2017, după ce a descoperit că Om Balajee Automobile (India) a vândut vehicule purtând logo-ul „DMW” încă din 2013.

Justiția a dat câștig de cauză companiei germane și a decis că producătorul Om Balajee care fabrică motociclete, ricșe, biciclete electrice încălca drepturile de autor ale producătorului auto german.

„Chiar dacă a existat o întârziere din partea reclamantului (BMW) în depunerea procesului de față, așa cum a pretins pârâtul (Om Balajee), aceeași întârziere nu ar fi suficientă pentru a nu îi acorda câștig de cauză reclamantului“.

Curtea a menționat în ordonanța că BMW produce motociclete din 1923 și mașini din 1928, adăugând că utilizarea de către compania indiană a mărcii DMW „pare a fi un act necinstit cu intenția de a încerca să profite de reputația celor de la BMW”.

Instanța a declarat că logo-ul DMW ar putea induce în eroare clienții, iar compania indiană a primit interdicția să mai fabrice vehicule cu această denumire.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=7qnOVrrYS34&feature=emb_title

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube



Comentarii
Inchide