BMW a dezvăluit un teaser cu viitorul break de performanță M3 Touring (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 04 ian. 2022 Știri auto

Constructorul german BMW a dat publicității pe contul oficial de Instagram un teaser video cu viitorul break de performanță M3 Touring. Va fi pentru prima dată când bavarezii vor oferi o versiune break performantă a sedanului lor. Lansarea ar trebui să se producă în cursul acestui an.

Mașina din imagini apare camuflată, undeva într-o zonă de munte, probabil în Alpi, efectuând câteva derapaje controlate.

Motor de 3,0 litri și tracțiune integrală

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Viitorul break de performanță va primi același motor cu 6 cilindri în linie de 3,0 litri de pe sedan. Acesta dezvoltă o putere maximă de 480 CP și 550 Nm de cuplu. De asemenea, este de așteptat ca varianta break să primească și cutia de viteze manuală cu șase rapoarte de pe actualul sedan M3.

Versiunea mai potentă M3 Competition ascunde sub capotă aceeași unitate de 3.0 litri, dar în versiunea cu 510 CP și 650 Nm de cuplu. Modelul este oferit atât cu tracțiune pe puntea spate, cât și cu tracțiune integrală.

Motorul este asociat la o transmisie automată Steptronic cu 8 trepte. În aceste condiții, sprintul de la 0 la 100 km/h îl realizează în doar 3.9 secunde, iar viteza de vârf este limitată electronic la 250 km/h.

Deocamdată, oficialii BMW nu au dezvăluit mai multe detalii tehnice. Se știe sigur că noul M3 Touring va avea sistem de tracțiune integrală xDrive și că va avea un consum combinat de 10,3 litri/100 km. Nivelul emisiilor de CO2 vor fi de 235 g/km.

BMW nu a comunicat data lansării oficiale a noului M3 Touring. Este posibil ca mașina să-și facă debutul în vara acestui an.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de BMW M GmbH (@bmwm)

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide