BMW a organizat o ședință foto despre evoluţia limuzinei sale de lux

Autor: Ionuț Vîlciu 14 dec. 2022 Știri auto

Primul sedan electric de lux al mărcii a fost prezentat alături de primele șase generații de BMW Seria 7 în showroomul Automobile Bavaria Băneasa.

Cu ocazia lansării noului BMW i7, showroomul Automobile Bavaria Băneasa a găzduit o expoziție în care a adus laolaltă toate generațiile de BMW Seria 7.

La evenimentul de lansare au fost prezenți peste 200 invitați, printre care Gheorghe Hagi și primul client BMW Seria 7 din România, George Copos. El a achiziționat un BMW Seria 7 în Septembrie 1994. Expoziția a inclus o serie de modele speciale, incluzând două automobile BMW Alpina (BMW E32 și E38) sau versiunea BMW 730d xDrive (F01) pe care a debutat cutia de viteze automată cu 8 trepte, imediat după prezentarea pe versiunea 760i V12. Una dintre cele mai exclusive prezențe în expoziție a fost penultima generație, G12, în versiunea BMW Seria 7 Individual The Next 100 Years, o ediție de numai 100 de unități la nivel global care a marcat aniversarea de 100 de ani a companiei. Acesta a fost și cel mai puternic V12 care a echipat vreodată un model BMW de serie, cu 610 CP și 800 Nm.

BMW Seria 7 are o istorie bogată

Povestea limuzinei de lux de la BMW se întinde pe parcursul a peste 40 de ani și șapte generații. Totul a început cu Seria 7 E23, care a debutat în anul 1977. Noul model se remarca prin introducerea sistemului ABS, folosirea de propulsoare turbo sau un computer de diagnoză a principalelor sisteme ale mașinii. Un display central afișa informații precum consumul, autonomia sau viteza medie și putea fi controlat și dintr-o manetă de lângă volan.

Cea mai nouă generație a lui BMW Seria 7 (G70), a șaptea, duce mai departe tradiția limuzinelor de lux din oferta mărcii. Modelul a debutat cu versiunea electrică i7 xDrive60, prima limuzină de lux disponibilă pe piață cu acest sistem de propulsie. Cea mai nouă generație a Seriei 7 este plină de tehnologii. Noul BMW Seria 7 va fi disponibil, în premieră pentru BMW, cu sistem de condus autonom Level 3. Acesta este completat de funcții inteligente de parcare, inclusiv controlul prin telefon sau parcarea automată folosind marcajele de pe șosea pentru ghidare.

Prețul de pornire pentru noul BMW i7 este de 132.447 euro cu TVA pentru versiunea xDrive60.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide