BMW Concept Touring Coupé îmbină la perfecție tradiția cu modernitatea

Autor: Robert Pindic 22 mai 2023 Știri auto

BMW Group a deschis evenimentul Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 cu premiera mondială a BMW Concept Touring Coupé. Caroseria de tip shooting brake învelește interiorul de lux, constituind mașina sport cu care BMW dorește să continue tradiția automobilului său clasic: „un simbol atemporal al libertății pe patru roți și al bucuriei de a călători împreună.”

Modelul unicat este o creație realizată manual ce îmbină vizualul cu performanța. Conceptul unei caroserii inedite, cu o tradiție bogată, se unește cu tehnologia unei mașini sport. Prin urmare, BMW Concept Touring Coupé dispune de motorul emblematic al companiei germane, și anume cel cu șase cilindri în linie. Așa cum ne-am obișnuit, caracteristicile acestuia sunt de performanță, afirmându-se ca un simbol al plăcerii de a conduce, status mult căutat de mașinile BMW.

Un exterior cu o tradiție prestigioasă

Observăm cum partea din spate a mașinii ne fură privirea prin contururile sale fluide, care curg de pe plafonul conceptului până pe panourile laterale din spate. Luneta plată și formele bine definite ale caroseriei accentuează statusul solid al automobilului.

Proporțiile sale de tip shooting brake ne amintesc de mașini precum BMW 328 Touring Coupé, care a câștigat cursa de anduranță Mille Miglia din 1940. Astfel, privită din lateral, putem observa forma autoturismului: capota lungă ce se îmbină prin contururi puternice cu partea din spate, care alături de geamurile laterale îmbogățite de curba Hofmeister și de pasajele evazate ale roților spate formează un design sportiv, cu accent pe eleganță.

Mai mult, vopseaua mașinii a fost creată special pentru BMW Concept Touring Coupé. Purtând numele de Sparkling Lario, aceasta învelește autoturismul în nuanțe gri-maro, care alături de cristalele de sticlă albastră încorporate în vopsea conferă un aspect unic exteriorului mașinii. Autovehiculul este echipat cu jante exclusive din aliaj ușor, de 20 de inchi pe puntea față, respectiv 21 de inchi pe puntea spate. Împreună cu accentele bronz-argintii și grila BMW unică, acest concept subliniază caracterul sportiv elegant amintit anterior.

La BMW, accentul cade pe detalii

Dacă BMW ne-a impresionat deja în ceea ce privește exteriorul, asta nu înseamnă că acesta e mai presus decât interiorul. Suprafețele de piele au fost lucrate cu precizie de către producătorul italian Poltrona Frau și conferă o ambianță de lux. Cockpitul mașinii a fost conceput cu gândul la șofer, punându-se accent pe alegerea materialelor, a gamei de culori și a manoperei. Nuanțele interiorului nu sunt alese întâmplător: secțiunea superioară este acoperită de un ton maro închis, care facilitează concentrarea în timpul condusului, în timp ce suprafața maro deschis din partea inferioară aduce confort și căldură.

Tradiția este îmbinată cu elemente moderne de design prin perforațiile precise, curelele din piele împletită de pe scaune și bara glisantă. BMW își dovedește atenția la detalii prin adăugarea unor bagaje concepute exclusiv pentru BMW Concept Touring Coupé de către atelierul de piele Schedoni din Modena. Setul conține două genți mari și una mică pentru weekend, alături de o geantă pentru haine, toate acestea asortându-se cu mașina.

„BMW Concept Touring Coupé celebrează plăcerea de a conduce originală”, spune Domagoj Dukec, directorul BMW Design. „Un automobil extrem de emoționant ca acesta arată că pasiunea pentru tot ceea ce este legat de plăcerea de a conduce a fost esențială de-a lungul deceniilor și va fi pentru viitor.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide