BMW M3 Touring va avea premiera națională la Poli Auto Fest

Autor: Ionuț Vîlciu 15 mai 2023 Știri auto

BMW M3 Touring va fi prezentat pentru prima dată în România cu ocazia evenimentului Poli Auto Fest, care va avea loc vineri, 19 mai.

După 5 generaţii BMW M3 şi 50 de ani de istorie BMW M, BMW M3 Touring este o noutate absolută pentru marcă. În premieră absolută pentru România, noul model va fi prezentat la Poli Auto Fest şi dezvelit oficial vineri, 19 mai, la ora 11:00, la standul BMW Group.

Am putea spune că BMW M3 Touring este mașina bună la toate: suficient de rapidă pentru cei mai mulți dintre noi, capabilă pe viraje și cu spațiu suficient pentru familie și pentru lucrurile pe care un proprietar ar vrea să le transporte.

Propulsat de un motor cu şase cilindri în linie și disponibil exclusiv în varianta M3 Competition, modelul vine echipat cu transmisie automată cu opt trepte şi sistem de tracţiune integrală inteligentă M xDrive. Motorul dezvoltă 510 CP atinşi la 6.250 RPM, 650 Nm între 2.750-5.500 rpm, ceea ce permite lui M3 Touring să atingă 0-100 km/h în 3,6 secunde şi, pe circuit, 0-200 km/h în 12.9 secunde.

BMW va fi prezent la Poli Auto Fest 2023

Standul BMW Group este completat de o altă premieră BMW M importantă – noul BMW XM, primul model dedicat M după originalul BMW M1 lansat în 1978 şi totodată cel mai puternic model din istorie care poartă sigla M. Standul BMW Group va fi completat de o serie de modele de curse care participă în motorsportul românesc, o prezentare de motociclete BMW Motorrad, dar şi de o serie de invitaţi speciali, cu colaborarea Romanian Driving Experience pentru exerciţii de condus şi demonstraţii de tehnologie în prim plan.

În perioada 19-21 mai 2023, Universitatea POLITEHNICA din București organizează cea de-a doua ediție a evenimentului Poli Auto Fest, un festival dedicat industriei auto cu toate componentele ei.

Anul acesta vor participa zeci de companii, peste 230 de automobile, vor exista demonstrații de drift, test-drive și workshop-uri dedicate unor teme de interes precum siguranța rutieră sau mașina viitorului.

De la îndrăgitele automobile de epocă, la cele mai noi modele auto dotate cu sisteme de realitate augumentată, ecrane ce pot funcționa ca ferestre, geamuri inteligente sau comenzi vocale, toate vor fi expuse la Poli Auto Fest. De asemenea, sistemele inteligente de management al traficului, dezvoltarea unei infrastructuri de alimentare cu combustibili alternativi sau utilizarea documentelor electronice reprezintă doar câteva dintre temele care vor face subiectul conferințelor de specialitate, concursurilor și workshop-urilor tematice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide