BMW prezintă Concept XM, cel mai puternic automobil fabricat vreodată de BMW în serie

Autor: Marius Vișan 05 dec. 2021 Știri auto

La ediţia 2021 a expoziţiei Art Basel Miami Beach, BMW M GmbH prezintă în premieră mondială un nou concept de automobil expresiv. BMW Concept XM înseamnă cel mai puternic automobil BMW M vi fi cel mai puternic automobil fabricat vreodată de BMW în serie.

Modelul de serie – BMW XM – va fi construit de la sfârşitul anului 2022 la uzina BMW Group din Spartanburg, SUA, în ţara care este şi mai importantă piaţă pentru noul automobil de înaltă performanţă. Prin urmare, BMW M va prezenta primul său automobil de sine stătător după legendarul BMW M1 în anul în care sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare. BMW XM va fi disponibil doar în versiune plug-in hybrid şi exclusiv ca model M.

Stilul exterior plin de forţă al Concept XM reflectă atributele de performanţă excepţionale ale maşinii: dinamică, agilitate şi precizie, plus o autonomie electrică de până la 80 km. Noul sistem de propulsie M Hybrid de la BMW Concept XM reuneşte un motor V8 şi un motor electric de înaltă performanţă pentru a dezvolta o putere maximă de 550 kW/750 CP şi un cuplu maxim de 1.000 Nm.

BMW Concept XM reprezintă o reimaginare completă a segmentului de automobile de înaltă performanţă

În interior, BMW Concept XM este decorat cu piele maro, cu aspect vintage, iar cuprul şi fibra de carbon creează o punte între lux şi motorsport. Un element de ornamentare îndrăzneţ asigură o separare vizuală clară între zona conducătorului şi celelalte secţiuni ale maşinii.

În interiorul cockpitului, o suprafaţă decorativă din fibră de carbon cu fir de cupru împletit creează o bază sportivă şi exclusivă pentru afişaje, orificii de aerisire şi elemente de control/operare. Noul set de monitoare ce formează ecranul central curbat BMW, poziţionat deasupra, creează un echilibru perfect între orientarea tradiţională către conducător şi caracterul digital modern.

Accentele roşii de pe volan şi consola centrală sunt referinţe specifice M şi la abilităţile sportive ale maşinii. Un trio de elemente verticale prezentate în cele trei culori ale logo-ului mărcii BMW M formează inima consolei centrale.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide