CS Project sau cum ar arăta acum BMW Seria 02 din anii ’60

Autor: Mihai Morcovescu 06 dec. 2021 Știri auto

Designerii Tom Kvapil și Richer Gear au creat CS Project, care este o interpretare futuristă a iconicului BMW Seria 02 din anii ’60. Este vorba despre un studiu independent, care nu are nici o legătură cu BMW și nici nu este susținut în vreun fel de producătorul bavarez.

Descris ca fiind „un studiu de design pentru timpul liber”, CS 0.2 este un coupe elegant, care incorporează o serie de repere estetice ale legendarului model BMW din urmă cu șase decenii.

Exteriorul preia detalii de la BMW Seria 02

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Chiar dacă forma generală a modelului clasic nu este compatibil cu standardele actuale, mai ales când vine vorba despre un vehicul electric, o abordare curată și simplă a originalului poate fi, însă, făcută.

Astfel, CS Project a primit la partea frontală o grilă de inspirație retro, dar cu un look futurist, care amintește de cea de pe modelul BMW Seria 02. Grila radiatorului este flancată de un set de faruri subțiri și este poziționată deasupra unui splitter din fibră de carbon.

De asemenea, designerii i-au oferit coupe-ului o fascie frontală distinctă și o linie mediană unghiulară, care se întinde către aripi și continuă până spre partea posterioară a coupe-ului. Practic, această linie „învelește” întregul vehicul, scrie Carscoops.com.

Aspectul elegant este completat de  pragurile laterale minimaliste, oglinzile exterioare digitale, mânere ascunse ale portierelor, precum și de interpretarea modernă a detaliului de design Hofmeister al geamurilor laterale spate specific modelelor BMW. Totodată, plafonul se distinge prin numeroasele nervuri transversale care dau senzația de fibră de carbon.

La spate, CS Project incorporează stopuri care constau într-o baghetă care se întinde pe toată lățimea mașinii. Acestea sunt montate deasupra unui spoiler imens, care găzduiește un difuzor supradimensionat din fibră de carbon.

Interior complet futurist

Dacă la exterior mai găsim unele detalii retro, în schimb, Tom Kvapil și Richer Gear au gândit un interior 100% futurist. Astfel, regăsim un set de scaune sport cu un design inedit, care sunt despărțite de o consolă supraînălțată în care a fost încastrat un imens display digital.

Instrumentarul de bord curbat este, de asemenea, complet digitalizat, iar volanul, care amintește de cel de pe Tesla Model S, prezintă un afișaj integrat de mici dimensiuni.

Rezultatul final este impresionant și este interesant de observat că proiectul face un salt din domeniul digital în cel fizic, deoarece mașina este imprimată 3D ca model la scară 1/18.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide