BMW investește un miliard de euro în fabrica din Austria pentru producția de sisteme e-Drive

Autor: Mihai Morcovescu 21 iun. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux BMW anunță o investiție-record de un miliard de euro la fabrica pe care o deține în Austria. Începând cu 2025, viitoarea generație de sisteme de propulsie electrice e-Drive va fi produsă la uzina de motoare Steyr. Bavarezii și-au propus ca până în 2030 să producă aici aproximativ 600.000 de sisteme e-Drive anual.

Producția noii generații e-Drive va demara în 2025

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Oficialii BMW au precizat că uzina austriacă va rămâne principalul sit de producție pentru sistemele de propulsie ale grupului BMW.

„Această fabrică a dezvoltat și produs motoare cu ardere internă pentru BMW și MINI mai bine de 40 de ani. Unul din două automobile ale grupului BMW din întreaga lume are deja o «inimă» construită la Steyr. Începând cu 2025 vom dezvolta și produce viitoarea generație de sisteme de propulsie electrică e-Drive”, a declarat Milan Nedeljković, membru în Consiliul de Administrație al BMW AG, responsabil cu producția.

Directorul general al fabricii din Austria, Alexander Susanek, spune că acesta este cel mai important reper pentru uzină de după 1979. El a oferit o imagine de ansamblu a ceea ce înseamnă producţia de sisteme de propulsie electrice pentru fabrica din Steyr. „Acest pas este, fără îndoială, cea mai importantă piatră de hotar de la inaugurarea uzinei în urmă cu 43 de ani. Vom produce peste 600.000 de sisteme e-Drive anual. Vom menține în același timp o capacitate de producție și pentru motoarele diesel și cele pe benzină. Până în 2030, circa jumătate dintre cei 4.400 de angajați vor lucra în mobilitate electrică. Acesta este și un pas enorm către asigurarea de locuri de muncă pe termen lung la uzina BMW Group din Steyr”, a spus Susanek.

Uzina BMW din Steyr va fi extinsă

În continuare, uzina de la Steyr va produce toate componentele de bază pentru inovatorul sistem de propulsie electrică e-Drive. Este vorba despre rotor și stator, transmisie, invertor şi carcasă. Aceste componente vor fi asamblate pe două linii de producție complet noi.

Pentru a îndeplini aceste obiective, zonele de producție existente vor fi renovate și vor fi construite noi spații. O hală de producție cu două etaje va găzdui două linii de asamblare pentru producția noii generații a sistemului e-Drive și a transmisiilor. O a doua clădire complet nouă va extinde zonele logistice. Ca urmare, suprafața totală de producție va fi extinsă cu aproximativ 60.000 de metri pătrați. Investițiile în producție vor totaliza aproximativ 710 milioane de euro până în 2030.

Germanii au mai precizat că fabrica BMW din Steyr își va asigura necesarul de energie din surse 100% regenerabile până cel mai târziu în 2025.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide