BMW lansează funcția Plug & Charge. Posesorii vor putea încărca mașinile fără aplicație sau card

Autor: Ionuț Vîlciu 12 sept. 2022 Știri auto

Funcția Plug & Charge va fi disponibilă pe primele modele BMW de la jumătatea anului 2023. Acest lucru va permite clienților să încarce la staţiile publice fără un card sau o aplicaţie de încărcare prin simpla conectare a cablului.

BMW urmează să lanseze o nouă funcție pe mașinile sale. Aceasta va permite posesorilor de mașini BMW să poată încărca propriul vehicul fără a mai avea nevoi de aplicație sau de un card pentru asta. Tot procesul îl va scuti pe proprietar de autentificări sau de alte procese conexe.

Autentificarea necesară pentru începerea procesului de încărcare şi pentru facturare are loc automat prin schimbul de date dintre automobil şi staţia de încărcare. Cu noua funcţionalitate, BMW Charging îşi extinde portofoliul cu un alt serviciu pentru. În special, noua funcţionalitate permite şi accesul Plug & Charge la reţeaua de încărcare IONITY iniţiată de BMW.

Cum funcționează Plug & Charge de la BMW?

BMW este primul producător de automobile care a integrat o funcţionalitate cu mai multe contracte în oferta Plug & Charge. Acest lucru permite clienţilor să-şi stocheze contractele individuale de curent pentru propulsie de la cel puţin cinci furnizori diferiţi în mod digital în automobil şi să folosească staţiile de încărcare ale acestor operatori.

Tot ce trebuie să facă clientul este să conecteze punctul de încărcare la conexiunea de încărcare din automobilul său. Nu numai curentul electric, ci şi datele circulă prin cablul de încărcare. Nu este nevoie de activarea alimentării cu energie folosind o aplicaţie sau un card de încărcare. În schimb, automobilul se autentifică singur prin transmiterea datelor contractuale ale clientului. Ca urmare, la sfârşitul procesului de încărcare, energia electrică alimentată din reţea este facturată complet automat.

Un avantaj suplimentar al acestui sistem este că autentificarea automată de către automobil nu necesită o conexiune online la locaţia staţiei de încărcare. Acest lucru creează un avantaj când vine vorba de parcările subterane.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide