Rețeaua electrică Ionity se extinde. Cum își vor putea încărca românii mașinile la noile stații?

Autor: Mihai Morcovescu 25 nov. 2021 Știri auto

Ionity, rețeaua europeană de stații de încărcare pentru mașinile electrice, se va extinde masiv în următorii patru ani. Co-investitorii infrastructurii au alocat 700 de milioane de euro pentru 7.000 de încărcătoare de 350 kWh care vor fi instalate până în 2025.

Infrastructura este un joint-venture între mari producători auto precum Kia, BMW, Ford, Hyundai, Mercedes-Benz și Grupul Volkswagen.

Câte o stație Ionity la fiecare 150-200 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Acționarii rețelei europene de încărcare au anunțat că această sumă va fi direcționată în scopul extinderii rețelei la de patru ori dimensiunea actuală. În prezent, aceasta numără 400 de stații de încărcare cu 1.500 de chargere de 350 kWh în 24 de țări europene.

Investiția masivă va crește numărul stațiilor de încărcare rapidă din Europa la 1.000, în timp ce numărul total de puncte de încărcare va ajunge la aproximativ 7.000 în următorii patru ani.

Această extindere a rețelei Ionity va ușura sarcina consumatorilor de a găsi încărcătoare ultra-rapide de 350 kW pe autostrăzi și alte drumuri aglomerate din Europa, precum și în apropierea marilor orașe. Astfel, aceștia vor beneficia de câte o stație Ionity la fiecare 150-200 de kilometri. În același timp, fiecare sit nou creat va avea o medie de 6 până la 12 puncte de încărcare, în timp ce sit-urile deja existente vor fi actualizate cu mai multe unități.

Rețeaua Ionity folosește standardul CCS (n.n. – Combined Charging System), cel mai important standard european de încărcare și este alimentată 100% din energie regenerabilă. Acest lucru înseamnă că posesorii de mașini electrice de toate mărcile vor putea folosi rețeaua de încărcare Ionity pentru a călători fără emisii și cu respectarea neutralității amprentei de carbon.

Cele mai apropiate stații de încărcare Ionity de România unde posesorii de mașini electrice din țara noastră, care vor călători în Europa, își vor putea încărca vehiculele se află în apropiere de Budapesta.

Sursa: Compania Ionity

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ionity, Kia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide