BMW lansează noul X2, fratele mai stilat al lui X1. Noul SUV coupe va avea și o versiune electrică – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 11 oct. 2023 Știri auto

BMW X2 primește o nouă generație. În plus, pentru prima dată în istorie, modelul german va fi disponibil și în format full electric, grație noului iX2.

Cea de-a doua generație BMW X2 a pășit în lumina reflectoarelor și putem vedea designul mai îndrăzneț al noului model. BMW X2 de nouă generație este mai mare, mai tehnologizat și primește, în premieră, o versiune complet electrică, intitulată iX2.

BMW X2 a fost de la început fratele mai sportiv al SUV-ului compact X1, dar diferențele exterioare nu s-au rezumat doar la o linie a plafonului ușor coborâtă spre spate. Este cazul și noii generații, care beneficiază de un design puternic diferit de cel al mașinii pe care se bazează. Partea frontală aduce aminte mai mult de noua generație Seria 5, cu grile extinse către faruri și o bară frontală mai agresivă. Silueta zveltă de coupe a fost păstrată, la fel și noile mânere ale ușilor, regăsite pe X1. Partea din spate este un diferențiator clar, cu o linie plonjată a lunetei și stopuri diferite față de ceea ce am putut vedea până acum pe un SUV BMW.

Noul BMW X2 a crescut cu 194 de milimetri în lungime faţă de predecesorul său, până la 4.554 de milimetri, cu 21 de milimetri în lăţime, până la 1.845 de milimetri, şi cu 64 de milimetri în înălţime, până la 1.590 de milimetri. În plus, ampatamentul său extins şi ecartamentele mai largi aduc beneficii de spaţiu atât pentru cele cinci locuri, cât şi pentru portbagaj. Noul X2 are o capacitate maximă de încărcare ce variază între 560 şi 1.470 de litri, în funcţie de varianta de model. BMW iX2 oferă între 525 şi 1.400 de litri.

Interiorul noului BMW X2 beneficiază de tehnologiile implementate pe X1

La fel ca în cazul SUV-ului tradițional, BMW X2 beneficiază de o planșă de bord pe care tronează cele două ecrane, unul pentru instrumentarul de bord digital, celălalt pentru sistemul central de infotainment. De asemenea, X2 păstrează consola centrală plutitoare, care maximizează spațiul de stocare. Această zone adăpostește și două suporturi de pahare și un spațiu dedicat unui încărcător wireless.

Producătorul spune că a lucrat la confortul scaunelor, dar și la siguranța ocupanților. Spre exemplu, noul X2 vine cu airbag central, montat între șofer și pasager, astfel că cei doi ocupanți să nu se lovească în cazul unui accident.

Climatizarea automată în două zone, sistemul de navigaţie BMW Maps şi volanul Sport din piele sunt toate standard la noul BMW X2, la fel ca şi operarea automată a hayonului, patru porturi USB-C şi câte o priză 12V atât în consola centrală, cât şi în portbagaj. De asemenea, numărul de sisteme de asistare a condusului şi de servicii digitale disponibile a crescut semnificativ faţă de modelul predecesor.

O gamă largă de motorizări și o versiune electrică disponibilă în premieră

Noul BMW X2 va putea fi cumpărat cu motoare pe benzină sau diesel. Un propulsor pe benzină, cu trei cilindri, alimentează noul BMW X2 sDrive20i. Combinat cu sistemul mild-hybrid 48V, motorul de 1,5 litri oferă o putere maximă de 170 CP. Motorul diesel cu patru cilindri de la noul BMW X2 sDrive18d a trecut, de asemenea, printr-o actualizare extinsă. Produce o putere maximă de 150 CP. Toate motoarele termice disponibile pentru noul BMW X2 sunt conectate standard cu o transmisie Steptronic cu şapte trepte, cu dublu ambreiaj.

Pentru cei ce preferă mobilitatea complet electrică, există BMW iX2 xDrive 30. Acesta folosește o baterie cu o capacitate netă de 64,8 kWh, care poate asigura o autonomie în regim WLTP cuprinsă între 417 și 449 de kilometri. Grație celor două motoare electrice, SUV-ul electric dispune de 313 CP și 494 Nm și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde.

Cel mai sportiv model al gamei X2 este, cu siguranță, X2 M35i xDrive. Acesta folosește un motor de 2,0 litri, pe benzină, care produce o putere maximă de 300 CP în Europa (317 CP în SUA şi alte pieţe). Noul BMW X2 M35i xDrive sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde. Suspensia M adaptivă, disponibilă standard, îmbunătăţeşte atât agilitatea, cât şi confortul pe distanţe lungi. Frânele M Compound se regăsesc pe lista de opţionale.

Preţul pentru de pornire pentru BMW X2 în România este de 43.911 de euro cu TVA inclus pentru X2 sDrive20i. Prețul de pornire pentru X2 M35i xDrive este de 59.322 de euro cu TVA inclus. iX2 xDrive30 porneşte de la 55.513 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide