BMW lansează versiunea M35i xDrive a SUV-ului X1. Cel mai mic SUV BMW beneficiază de 300 CP – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 iun. 2023 Știri auto

BMW a lansat cea mai puternică versiune a SUV-ului X1. Noul X1 M35i xDrive livrează acum 300 CP și are o serie de îmbunătățiri vizuale.

BMW a lansat BMW X1 M35i xDrive, cea mai puternică versiunea a celui mai mic SUV din gama sa. Noul model primește un motor de 2.0 litri și 300 CP, dar și noua interfață iDrive 9.

Noul X1 M35i xDrive va fi ușor de recunoscut grație designului mai agresiv al elementelor de caroserie. BMW X1 M35i primește bare de protecție mai agresive, praguri evazate și o evacuare finală cu patru terminații. Partea din față are prize de aer mai mari, sculptate aerodinamic, care permit și trecerea unui volum mai mare de aer prin radiatoarele mașinii, astfel că răcirea este îmbunătățită.

Observăm, de asemenea, și o grilă frontală complet neagră, capace ale oglinzilor negre, dar și rame ale geamurilor finisate tot cu negru. Nu lipsesc nici pragurile cu aspect mai agresiv și nici jantele specifice, care vin în standard cu diametrul de 19 inch. Clienții pot alege, opțional, jante mai mari cu diametrul de 20 de inch.

Designul exteriorului este completat în partea din spate cu o bară de protecție nou, care integrează cele patru terminații ale evacuării, alături de un eleron nou montat deasupra hayonului.

BMW X1 M35i xDrive primește detalii sportive la interior și noul sistem iDrive 9

La interior, noul X1 M35i xDrive primește scaune sport M tapițate cu piele în două tonuri – negru și roșu – și o planșă de bord cu inserții din alcantara.

Cu toate acestea, cea mai importantă noutate adusă pe X1 M35i xDrive este sistemul de operare iDrive 9 pentru sistemul de infotainment al mașinii. Astfel, noul X1 M35i xDrive se numără printre primele modele care primesc acest sistem de operare actualizat.

Totodată, mașina nu face rabat la practicalitatea. Spătarul banchetei noului BMW X1 M35i xDrive este divizat şi se rabatează în raport 40:20:40, iar unghiul de înclinare al fiecărei secţiuni poate fi ajustat individual. Reglarea opțională înainte/înapoi pentru scaunele din spate aduce un plus de versatilitate. Capacitatea portbagajului poate fi mărită de la 540 de litri la maximum 1.600 de litri, atunci când banchetele sunt rabatate.

Motorul turbo cu 4 cilindri produce 300 CP

Sub capota lui X1 M35i xDrive vom găsi un motor de 2.0 litri cu 4 cilindri care dezvoltă 300 CP și 400 Nm pentru piața europeană. Este un aspect de care trebuie să ținem cont, deoarece exemplarele destinate pieței americane vor primi același motor, dar cu mai multă putere. Mai exact, acele mașini vor avea motoare ce vor dezvolta 317 CP.

Oricum ar fi, noul model sprintează de 0 la 100 km/h în 5,4 secunde și atinge o viteză maximă de 250 km/h, fiind limitată electronic. Puterea este transmisă către toate roțile grație tracțiunii integrale xDrive, iar motorul de 2.0 litri este cuplat la o transmisie automată cu 7 rapoarte. Mai mult, acest SUV beneficiază și de un diferențial cu alunecare limitată, frâne mai performante și suspensie reglabilă.

BMW nu a anunțat prețurile noului model pentru piața europeană. Vânzările lui X1 M35i xDrive vor începe în luna octombrie a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide