BMW M5 facelift: Design revizuit și tehnologii actualizate

Autor: George Cristea 16 iun. 2020 MASINI NOI

După ce BMW Seria 5 a primit binemeritata actualizare de la jumătatea ciclului de viață la finalul lunii trecute, este rândul versiunii sportive BMW M5 să beneficieze de facelift. BMW M5 primește, astfel, un look nou și tehnologii actualizate, dar păstrează caracterul modelului original.

Intră în galeria FOTO

În plan stilistic observăm păstrarea rețetei folosite în cazul variantei „civile” a lui BMW Seria 5, cu faruri redesenate și o grilă care crește în dimensiuni, dar fără a amenința câtuși de puțin supremația Seriei 4 Coupé la acest capitol. Prizele de aer sunt generos dimensionate, în timp ce în partea central inferioare grila adoptă o formă hexagonală pentru a îngloba sistemul radar al tempomatului o adaptiv și priza de aer pentru radiatorul de ulei.

În interior întâlnim un ecran mai mare pentru sistemul multimedia, cu diagonala de 12,3 inchi. Butoanele de pe consola centrală sunt inspirate de la M8 și asigură un acces mai rapid la reglajele mașinii. Butonul „M” asigură schimbarea rapidă între modurile de rurale ROAD și SPORT. În cazul versiunii performante BMW M5 Competition, o apăsare lungă pe butonul „M” selectează modul de rulare TRACK, cu dezactivarea tuturor sistemelor de siguranță și de confort ale mașinii pentru o conducere fără ajutorul electronicii de control.

BMW M5 facelift: Cum au evoluat performanțele?

Deasupra butonului „M” se află un shortcut care permite accesarea directă a meniului de configurare a  trenului de rulare și a grupului motopropulsor. Ca și până acum, motorizarea V8 de 4,4 litri dezvoltă 600 CP în cazul versiunii de bază și 625 CP în cazul lui M5 Competition. Unitatea asigură suficiente performanțe pentru a-i permite lui BMW M5 să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde și de la 0 la 200 km/h în 11,1 secunde. Cu 25 CP în plus, BMW M5 Competition reușește aceleași performanțe în 3,3 secunde, respectiv 10,8 secunde. Viteza maximă este de 250 km/h pentru M5, respectiv de 305 km/h în cazul lui M5 Competition.

Ca și până acum, cutia de viteze automată cu 8 trepte M Steptronic cu Drivelogic este în dotarea standard, la fel ca și sistemul de tracțiune integrală M xDrive, care permite decuplarea punții față pentru o conducere puristă, cu antrenare pe puntea spate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide