BMW Manufacturing sărbătoreşte 6 milioane de mașini produse

Autor: Ionuț Vîlciu 07 oct. 2022 Știri auto

BMW sărbătorește producția automobilului cu numărul 6.000.000 construit în SUA. Se împlinesc 30 de ani de la inaugurarea fabricii din Spartanburg.

La finalul lunii septembrie, BMW Manufacturing a avut şase milioane de motive să sărbătorească două repere importante ale fabricii. La începutul lunii, angajaţii de la uzina din Carolina de Sud au produs automobilul cu numărul şase milioane construit în SUA. Automobilul-reper a fost un X6 M în culoarea Java Green metalizat, echipat cu un motor V8 de 4,4 litri, ce dezvoltă 600 CP. Interiorul este integral îmbrăcat cu piele Merino în nuanţa Silverstone şi jante bicolore de 21/22 inchi. Datorită semnificaţiei sale istorice, acest X6 M va rămâne în fabrică şi va deveni parte din colecţia istorică.

„Din iunie 2020, echipa de la uzina din Spartanburg a produs un milion de automobile”, a declarat Dr. Robert Engelhorn, preşedinte şi director executiv al BMW Manufacturing. „Sunt incredibil de mândru de angajaţii noştri şi de rezistenţa de care au dat dovadă în această perioadă volatilă. Avem oameni de talie mondială care construiesc automobile de talie mondială.”

Prima uzină BMW din America de Nord împlinește 30 de ani

În urmă cu 30 de ani, la 30 septembrie 1992, regretatul guvernator al Carolinei de Sud, Carroll Campbell, şi preşedintele BMW, Eberhard von Kuenheim, au inaugurat construcţia primei fabrici de producţie completă pe care compania o avea în afara Germaniei. Festivitatea a atras sute de oficiali locali şi de stat, precum şi directori din Germania şi SUA. La eveniment a participat chiar şi regretata Johanna Quandt, al cărei soţ, Herbert, a ajutat la salvarea companiei de la faliment în 1959.

La evenimentul de inagurare, în lumina reflectoarelor s-au aflat guvernatorul Campbell şi preşedintelui von Kuenheim, care au dezvoltat o prietenie în timpul lunilor de negocieri. Ei ştiau că această decizie va schimba statul şi BMW.

Din 1992, BMW Group a investit aproape 12 miliarde de dolari în operaţiunile sale din Carolina de Sud. BMW Manufacturing este cea mai mare uzină BMW Group din lume. Aceasta produce zilnic peste 1.500 de automobile şi 433.810 de unităţi în 2021.

Sursa: BMW

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide