BMW pregătește o rebranduire completă a modelelor din gamă

Autor: Adrian Somai 23 mart. 2023 Știri auto

Zarvă mare în curtea celor de la BMW în ultimele săptămâni, producătorul bavarez dovedindu-se a fi ocupat cu dezvoltarea unei strategii de rebranduire a gamei de modele. Potrivit celor relatate de Motor1, germanii au înregistrat în ultimele două săptămâni nu mai puțin de 48 de nume noi la Oficiul German pentru Mărci și Brevete. Astfel, trebuie să ne așteptăm la surprize importante din acest punct de vedere în perioada următoare!

BMW și-a îndreptat atenția din ce în ce mai puternic în direcția unui viitor electric în ultimii ani, lansând pe piață un număr semnificativ de modele cu zero emisii. Mai mult decât atât, germanii au în plan lansarea unui număr important de noi modele cu propulsie electrică în următorii câțiva ani. În acest context, cei din conducerea grupării germane au simțit că este nevoie de o schimbare.

Așadar, viitoarele modele BMW vor purta nume noi în perioada urmatoare. Noile denumiri vor începe cu prefixele i, X sau iX, în cele mai multe cazuri. Spre exemplu, dacă vom vedea o știre despre modelul i750 trebuie să ne ducem cu gândul la versiunea electrică a lui Seria 7. În același timp, X750 ne va duce cu gândul la SUV-ul X7 din prezent. A fost înregistrată și o denumire iX750, ceea ce înseamnă că ne putem gândi și la o versiune cu zero emisii a lui X7.

Ce denumiri vor avea în viitor modelele BMW

Lucrurile se vor schimba și în ceea ce privește modelele echipate cu motorizări clasice. Spre exemplu, în cazul lui Seria 5, denumirea 530i ne va duce cu gândul la o versiune echipată cu motor clasic, indiferent că este pe benzină sau diesel. În același timp, versiunea hibrid va fi botezată 530e, iar versiunea electrică i530.

Bavarezii au mai înregistrat în această perioadă și denumirea M350. Există o confuzie în acest sens, nefiind clar dacă este vorba despre un viitor M3 sau despre un înlocuitor pentru modelele de performanță intermediare, precum este M340i.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide