BMW prezintă noi imagini teaser cu viitorul sedan electric i7. Când va debuta noul model?

Autor: Mihai Morcovescu 16 mart. 2022 Știri auto

Germanii de la BMW au dezvăluit cu ocazia conferinței anuale a grupului informații și imagini teaser cu noua generație Seria 7. După cum se știe, sedanul de lux bavarez va avea în premieră și o versiune complet electrică, denumită i7. Ambele modele urmează să-și facă debutul în luna aprilie a anului curent, concomitent la New York, Munchen și Beijing.

BMW i7 va avea același design frontal ca SUV-ul iX

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din teaserele anterioare știm deja că noul i7 electric va primi un sistem de propulsie alcătuit din două motoare și, deci, va avea tracțiune integrală. Conform celor mai noi informații care circulă în industrie, grupul motopropulsor va fi același de pe modelul iX M60.

Asta înseamnă că puterea maximă livrată va fi de 610 CP (în modul Sport) și nu mai puțin de 1.100 Nm de cuplu. Deocamdată, oficialii BMW au spus că doar i7 va oferi peste 600 CP. Noul BMW i7 promite o autonomie cuprinsă între 580 și 610 kilometri în ciclu WLTP.

Va fi interesant de văzut cât de puternice vor fi versiunile cu motoare termice ale noii generații Seria 7. Se știe că, alături de versiunea electrică, noua generație a sedanului german va putea fi comandat atât cu motorizări plug-in hybrid, cât și cu unități de nouă generație alimentate cu benzină și cu motorină.

Din punct de vedere estetic, partea frontală a viitorului i7 este foarte asemănătoare cu cea de pe SUV-ul iX. Blocurile optice și grila cu ramă iluminată specifică modelelor electrice de la Munchen au fost ușor redesenate.

Trecând la interior, germanii au folosit materiale și finisajele premium și multă tehnologie. Clienții vor beneficia de un ecran curbat amplasat central pe planșa de bord. De asemenea, vor avea la dispoziție cea de-a cincea generație a sistemului eDrive. Va fi oferit și un sistem îmbunătățit de iluminare ambientală și un nou acoperiș panoramic „Sky Lounge”.

Pentru pasagerii care vor lua loc pe locurile posterioare, BMW a pregătit noul ecran BMW Theatre Screen de 31 de inch și rezoluție 8K. Acesta escamotează în tapițeria plafonului.

Printr-o simplă apăsare a unui buton acesta va coborî prin spatele scaunelor frontale transformând habitaclul într-un adevărat cinematograf. Tehnologia a fost prezentată în cadrul CES 2022 de la Las Vegas.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide