Un BMW a răsturnat o ambulanță în Capitală

Autor: David Andrei 19 nov. 2020 Știri auto

Un BMW a răsturnat o ambulanță în Capitală. Din primele cercetări, șoferul autoturismului german nu ar fi acordat prioritate. Autospeciala se afla în misiune.

GALERIE FOTO

Fotografiile de după incident arată că ambulanța avea încă semnalele luminoase în funcțiune, deși era răsturnată pe spațiul verde dintre cele două sensuri de mers.

Incidentul a avut loc la intersecția Bulevardului Bucureștii Noi cu Bulevardul Laminorului din sectorul 1 al Capitalei. Lovită în lateral, autospeciala s-a răsturnat. Șoferul și asistenta au fost scoși de trecători din ambulanță. Aceasta din urmă a fost rănită ușor, dar nu a avut nevoie să fie transportată la spital. Echipajul unei alte ambulanțe i-a acordat îngrijiri medicale la fața locului.

Pe numele șoferului de BMW s-a deschis un dosar penal. Ancheta urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul.

Tot mai multe autospeciale implicate în accidente

Tot mai multe autospeciale ale seviciilor de intervenții în situații de urgență au fost implicate în accidente. Cu 24 de ore în urmă, tot în sectorul 1 al Capitalei, o autospecială de pompieri a lovit parapetul pe Podul Băneasa și a fost grav avariată. Patru pompieri au fost răniți. Testul cu etilotestul a arătat că șoferul autospecialei avea o alcoolemie de 0,18 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Probele de sânge au infirmat însă, ipoteza consumului de alcool.

Săptămâna trecută, în Drobeta-Turnu Severin, o mașină de poliție care se deplasa cu semnalele optice în funcțiune, dar nu și cu semnalele acustice, a fost lovită în plin de un Audi într-o intersecție. Polițistul a fost rănit ușor. Șoferul de Audi este cercetat penal. Acesta nu numai că nu a observat mașina de poliție, dar nici nu a oprit la indicatorul STOP amplasat pe artera pe care se deplasa.

Potrivit unui raport întocmit de Ministerul Afacerilor Interne și transmis Camerei Deputaților, nu mai puțin de 630 de mașini de poliție au fost implicate în accidente rutiere în primele opt luni ale acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide