Mașină de pompieri distrusă într-un accident în București. Șoferul era băut?

Autor: David Andrei 18 nov. 2020 Știri auto

O mașină de pompieri a fost distrusă într-un accident în București. Șoferul autospecialei ISU ar fi urcat băut la volan! Autoritățile așteaptă rezultatul probelor de sânge.

GALERIE FOTO

Mașina de pompieri a fost grav avariată în urma unui accident care a avut loc pe Podul Băneasa, din sectorul 1 al Capitalei, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, în jurul orei 01:30. Imaginile cu autospeciala distrusă au apărut pe grupul de Facebook “Pompierii rezerviști”.

Din primele cercetări, polițiștii au aflat că șoferul autospecialei care aparține Inspectoratului pentru Situații de Urgență circula cu viteză prea mare. Conducătorul auto nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, deși ploua, vizibilitatea era redusă, iar carosabilul era ud. Acesta a pierdut controlul volanului și a lovit parapetul de pe margine.

Testul cu aparatul etilotest a arătat că șoferul consumase alcool înainte de a urca la volan. Alcoolemia sa a fost de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Colegii șoferului sunt sceptici în privința alcoolemiei înregistrate și susțin că trebuie să fi fost o eroare. Autoritățile așteaptă rezultatul probelor de sânge.

Patru pompieri aflați în autospecială au fost răniți în urma impactului și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un pompier a suferit o fractură la gleznă.

Pe numele șoferului s-a deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și vătămare din culpă.

Mașină de poliție lovită în Drobeta-Turnu Severin

Ultima săptămână a adus mai multe evenimente rutiere în care au fost implicate autospeciale ale serviciilor de intervenții în situații de urgență. O mașină de poliție care circula cu semnalele luminoase în funcțiune, dar nu și cu cele acustice, a fost lovită în plin de un Audi într-o intersecție din Drobeta-Turnu Severin.

Șoferul sedanului german nu numai că nu a văzut autospeciala, dar nici nu a oprit la semnul STOP. Un polițist a suferit răni minore. (vezi GALERIA FOTO)

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Pompierii rezervisti



Comentarii
Inchide