CES 2022: BMW aduce arta digitală în noul SUV electric iX M60 (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 07 ian. 2022 Știri auto

Într-o eră a tehnologiei arta digitală este peste tot. BMW o duce, însă, la un cu totul alt nivel și o introduce în mașinile sale. Astfel, producătorul bavarez devine primul care aduce arta digitală în automobile.

Cao Fei, artistă multimedia chineză recunoscută pe plan internațional, a creat Digital Art Mode. Tehnologia a fost prezentată de BMW în interiorul unui nou iX M60, în cadrul CES 2022 de la Las Vegas.

Digital Art Mode este integrat în BMW My Modes

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul Digital Art Mode oferă clienților BMW o opţiune suplimentară de a-şi personaliza experienţa de condus. Această tehnologie este integrată în noua funcţie „My Modes”. Astfel, au fost înlocuite modurile clasice de condus ale mașinilor BMW (EcoPro, Comfort şi Sport).

Noua tehnologie dezvoltată de BMW funcționează la fel ca celelalte funcții „My Modes”. Printr-o simplă atingere a unui buton sau folosind comanda vocală, controlul direcției, iluminareaa ambientală și sunetul devin una cu opera de artă digitală a lui Cao Fei.

Schema de culori și grafica BMW Curved Display sunt și ele sincronizate cu Digital Art Mode. Producătorul german promovează o experiență holistică a utilizatorului. În funcție de situația de condus și de starea de spirit, aceasta include atât un nivel funcțional, cât și unul emoțional.

În aceste condiții, schema de culori și grafica ecranului central curbat sunt sincronizate. Este vorba despre funcții precum răspunsul la accelerație şi controlul direcţiei, precum și iluminarea ambientală şi sunetul.

Digital Art Mode este rodul colaborării dintre BMW Group Design şi Cao Fei. Artisa chineză creează momente captivante, fascinante şi senzuale. În 2017, ea a proiectat cel de-al 18-lea BMW Art Car folosind M6 GT3, primul de acest gen din istoria colecţiei unice de opere de artă mobile complet digital.

SUV-ul electric iX M60, primul BMW cu Digital Art Mode

Noul Digital Art Mode a fost implementat în premieră pe modelul BMW iX M60, primul SUV de performanță al diviziei M. Soluția tehnologică va fi disponibilă opțional, începând cu acest an, și pe alte modele produse de constructorul din Munchen.

Tehnologia va putea fi personalizată direct din fabrică, în timp ce alte modele vor beneficia de actualizări ale software-ului de la distanţă integrate în interfaţa de utilizator.

Lucrarea de artă creată de Cao Fei vorbeşte despre schimbarea continuă a unei lumi globalizate şi interconectate. Se numește „Quantum Garden” și presupune galaxii de spaţii vizuale caracterizate de fascicule luminoase şi nebuloase care cresc, se micșorează și se deplasează constant, înainte şi înapoi.

Acestea exprimă legăturile invizibile dintre oameni, grupuri și sisteme. Se subliniază, astfel, interconectivitatea dintre oameni, care se influenţează reciproc chiar și atunci când se află la mare depărtare unii de alții.

În opera sa, Cao Fei combină reflecţiile sale asupra acestor conexiuni globale, căutând o anumită formă de colaborare. În culturile asiatice aceasta este adesea descrisă ca fiind armonia perfectă dintre umanitate şi natură.

 

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide