BMW Seria 7, transformat în mașină de teren. Limuzina care bate orice SUV

Autor: Ionuț Vîlciu 22 feb. 2024 Știri auto

Ne plac proiectele interesante, fie că e vorba de mașini vechi, mașini tunate sau proiecte pentru off-road. Cu toate acestea, nu ne-am fi așteptat ca cineva să aleagă un BMW Seria 7 E65 pentru overlanding.

Există lucruri la care nu ne-am fi așteptat și cu siguranță nu ne-am așteptat să vedem un BMW Seria 7 înălțat, cu anvelope de teren, cort și un livery inspirat de vechile mașini de Formula 1.

Nu, nu am luat-o pe câmpii, această mașină chiar există, fiind cât se poate de reală și folosită de actualul proprietar. Mașina în cauză este un BMW Seria 7 E65, model aspru criticat la vremea apariției din cauza designului, fiind desenat de nimeni altul decât Chris Bangle.

Forma mașinii nu a dus lipsă de critici, dar o suspensie înălțată cu 5 centimetri și proiectoarele Hella schimbă cu totul aspectul mașinii. Proprietarul i-a montat și un set de jante Rota de 18 inch încălțate cu anvelopa Yokohama Geolander, ceea ce conferă un set de „mușchi” sedanului german de lux.

BMW Seria 7, transformat într-un off-roader

Mașina este deținută de e65overland, putând fi admirată în toată splendoarea pe Instagram. În primă fază, mașina era doar înălțată și colantată în livery-ul Rothmans, neavând jantele actuale sau cortul montat pe plafon. Avea însă un portbagaj montat.

Cu toate acestea, proiectul a evoluat, iar mașina arată într-un mod inedit, care poate că nu este pe gustul oricui, dar cu siguranță este o apariție. În plus, cine s-ar fi gândit să folosească un BMW Seria 7 pe post de mașină pentru overlanding și excursii în natură.

Sub capota acestui exemplar se află un motor cu istorie în spate, anume M57, un diesel de 3,0 litri, ce dezvoltă 286 CP în această configurație, deoarece proprietarul a făcut câteva modificări pentru a mai obține câțiva cai. Mașina a primit și un diferenția cu alunecare limitată pentru puntea spate, pentru maximum de aderență. Mai mult, mașina parcursese 555.555 de kilometri în luna ianuarie a acestui an, ceea ce este lăudabil pentru orice mașină, nu doar un Seria 7.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: e65overland / Instagram


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide