BMW și MINI vor lansa în 2023 primele lor modele cu interioare vegane

Autor: Mihai Morcovescu 08 sept. 2022 Știri auto

Marii producători de automobile își iau toate măsurile pentru a-și reduce amprenta de carbon, iar BMW Group este unul dintre aceștia. Reprezentanții companiei bavareze au anunțat că va lansa anul viitor primele sale modele care vor oferi interioare realizate exclusiv cu materiale vegane.

Decizia vizează doar mărcile BMW și MINI. Practic, se va renunța la pielea naturală, care va fi înlocuită cu un material cu proprietăți asemănătoare și „prietenos cu mediul înconjurător”.

Potrivit oficialilor germani, în viitorul apropiat va exista o cerere din ce în ce mai mare pentru interioarele vegane, mai ales în Europa, SUA și China.

Neutralitatea climatică este o prioritate pentru BMW

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

BMW Group și-a propus să atingă neutralitatea climatică până cel mai târziu în 2050. Selectarea materialelor are un rol-cheie în atingerea acestui obiectiv. De aceea, bavarezii sunt foarte atenți în ceea ce privește materialele pe care le folosește pe automobilele sale.

Înlocuirea materiilor prime de origine animală aduce o contribuție semnificativă la creșterea durabilității în producția de vehicule. Astfel, BMW și MINI vor lansa anul viitor primele lor modele cu interioare complet vegane.

Pielea naturală va fi înlocuită cu materiale inovatoare cu proprietăți asemănătoare. Acestea se vor regăsi pe toate suprafețele, inclusiv pe volan. Nemții spun că acesta trebuie să ofere o experiență tactilă plăcută, să aibă un aspect premium și să fie rezistent la uzură.

Noile materiale vor reduce la sub 1% proporția componentelor ce conțin urme de materii prime de origine animală pe modelele BMW și MINI. Drept urmare, aceste materiale se vor găsi acum doar în zonele care nu sunt vizibile pentru client.

Noul material care va îmbrăca volanele mașinilor bavarezilor va reduce emisiile de CO2 de-a lungul lanțului de valori cu 85%. Totodată, covorașele mașinilor BMW și MINI vor fi realizate dintr-un material care conține materiale ușor de reciclat. În acest fel, BMW Group va economisi în fiecare an circa 23.000 de tone de CO2 și alte 1.600 de tone de deșeuri.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide