BMW va integra Android Automotive în sistemul său de operare

Autor: Ionuț Vîlciu 30 iun. 2022 Știri auto
BMW va integra Android Automotive în sistemul său de operare

Începând cu martie 2023, BMW îşi va extinde sistemul de operare BMW 8 şi, în premieră, va integra Android Automotive. Această integrare se va întâmpla pe anumite modele.

Compania nu a oferit foarte multe detalii, dar noul sistem va veni pe anumite game de modele, începând cu primăvara anului viitor.

Stephan Durach, vicepreşedinte executiv de companie conectată şi dezvoltare operaţiuni tehnice, în cadrul BMW Group, a anunțat la Congresul de Electronică Auto din Ludwigsburg că automobilele BMW vor integra Android Automotive, începând cu 2023. BMW va folosi Android Automotive ca o a doua abordare tehnică pe lângă cea actuală, bazată pe Linux.

Ce înseamnă Android Automotive pentru BMW?

„Integrăm cele mai bune aspecte din toate universurile – care ar putea fi propriile noastre dezvoltări interne, Open Source sau produse software comerciale, în funcţie de cum arată soluţia specifică”, a declarat liderul dezvoltării experienţei digitale de condus, Stephan Durach. El a mai adăugat și că BMW asigură „o experienţă digitală unică, personalizată pentru clienţii noştri în automobilul lor”.

La fel ca până acum, sistemul de operare BMW 8 extins va continua să fie actualizat „over the air”, la intervale regulate, cu BMW Remote Software Upgrade.

Chiar dacă detaliile sunt puține, putem să anticipăm cum ar putea să fie noul sistem de operare de la BMW. Pentru asta, putem arunca o privire la alte astfel de implementări, precum cea de pe mașinile Volvo și Polestar.

Cel mai probabil, vom regăsi prezente aplicații din suita Google, cum ar fi Google Maps sau Google Assistant. De asemenea, și integrarea cu aplicații third party.

Sursa: BMW

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide