Vivaldi, primul browser pentru Android Auto, este disponibil pe modelul Polestar 2

Autor: Mihai Morcovescu 24 dec. 2021 Știri auto

Compania norvegiană Vivaldi a lansat primul browser web pentru sistemul de operare Android Auto, care va fi disponibil pe modelul Polestar 2. Ulterior, acest browser va fi implementat și în sistemele de infotainment al celorlalte modele ale brandului deținut de Volvo.

Reprezentanții Vivaldi anunță că browser-ul lor este unul dintre primele complete care sunt disponibile pentru sistemul de infotainment al unei mașini. Nordicii spun că aceasta a fost dorința clienților de a avea în mașină un browser de internet care funcționează similar cu cel de pe dispozitivele mobile.

Aplicația funcționează doar când mașina este parcată

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Proprietarii vehiculului electric Polestar 2 vor putea să răsfoiască pagini de internet, să acceseze diverse platforme de streaming video. De asemenea, ei vor putea  face cumpărături direct din mașina lor.

Vivaldi oferă mai multe opțiuni și setări de securitate astfel încât folosirea browser-ului lor va putea fi făcută în condiții de siguranță. Astfel,  browser-ul Vivaldi poate fi folosit doar atunci când mașina este parcată.

Din motive de siguranță, conținutul video va fi redat doar audio în clipa în care mașina se pune în mișcare. Totodată, fișierele nu vor putea fi descărcate în timp ce mașina se află în mers.

Datele private de navigare pe internet nu sunt stocate de mașină. Când utilizatorul este conectat la un cont Vivaldi, aceste date vor putea fi partajate doar între dispozitivele conectate la respectivul cont. Datele de navigare nu vor putea fi partajate Polestar 2.

Noua aplicație aduce mai multă funcționalitate ecranului sistemului de infotainment de 11 inch de pe Polestar 2. Browserul se bazează pe flexibilitate și oferă utilizatorilor o funcție de blocare a reclamelor, un instrument de traducere „user friendly”, o funcție de scriere note, protecție de urmărire și funcționalitate de sincronizare criptată.

Norvegienii lucrează deja la un update a browser-ului Vivaldi, care va include un sistem integrat de control vocal. Aplicația este disponibilă pentru proprietarii de Polestar 2 de pe toate piețele europene și nord-americane.

Sursa: Vivaldi

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Vivaldi


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide