Google anunță o interfață cu aspect schimbat și funcții noi pentru Android Auto (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 18 mai 2022 Știri auto

Gigantul californian Google anunță că introduce noua versiune Android Auto, care preia din specificațiile sistemului de operare Android 13. Aceasta beneficiază de o serie de funcții complet noi și de o nouă interfață care poate funcționa pe mai multe tipuri de ecrane cu dimensiuni și rate de aspect diferite.

Noua versiune Android Auto oferă modul „split-screen”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Planificată pentru lansare în vara anului curent, noua interfață Android Auto dispune de culori și o luminozitate îmbunătățite. Astfel, aceasta promite o afișare mai eficientă a informațiilor de drum și comenzi multimedia mai bune.

Noul design vine cu un mod de afișare de tip „split-screen”. Astfel, cele mai importante date de călătorie vor fi vizibile în permanență pentru cel aflat la volan. Asta înseamnă că șoferul nu va mai fi distras de la drum „navigând” prin meniul sistemului multimedia.

Practic, prin selectarea modului „split-screen”, vor putea fi accesate principalele funcții Android Auto fără să mai fie nevoie să se revină la ecranul principal sau să se caute în lista cu aplicații.

O altă noutate constă în suportul extins oferit de asistentul vocal Google Assistant. Sistemul oferă sugestii contextuale extrem de utile atunci când primești mesaje. Astfel, vei putea răspunde folosind dictarea vocală întocmai ca la Gmail.

În același timp, șoferul va putea trimite SMS-uri sau va putea face un apel vocal cu o simplă comandă „swipe”. O altă noutate este aceea că vei afla și alte informații importante precum timpul estimat până la destinație, sugestii pentru melodii de ascultat, etc.

 Google oferă acum acces la aplicații de streaming

Mașinile care vor veni cu noua versiune Android Auto va oferi acces la noile aplicații de streaming Tubi și Epix Now. Acestea au fost adăugate platformei YouTube, oferind, astfel, mai multe posibilități de a te relaxa în timp ce, spre exemplu, mașina se încarcă. Google va adăuga și opțiunea de proiectare a conținutului de pe smartphone direct pe ecranul sistemului de infotainment.

Deocamdată, oferta nu include și Netflixsau alte servicii bazate pe conținut protejat. Aceasta ar putea fi disponibilă, totuși, în curând, și va putea fi accesată doar când automobilul este staționat.

Nu în ultimul rând, noul Android Auto va putea fi setat să pornească automat aplicația GPS preferată. Acest lucru se va putea face fără ca muzica aflată în redare să fie oprită. Noua interfaţă va afişa indicaţii de călătorie chiar și atunci când display-ul va fi folosit pentru accesarea altor aplicaţii de pe telefonul mobil. Selectarea unei anumite destinaţii se va putea face fie alegând dintr-o listă de trasee recente, fie folosind comanda vocală „Hey Google” urmată de locaţia dorită.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Google


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide