BMW va investi peste 2 mld. de euro în uzina din Ungaria

Autor: Marius Vișan acum 2 luni Știri auto

BMW Group construieşte o secţie de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune pentru automobilele NEUE KLASSE la locaţia sa din Ungaria. Secţia de asamblare a bateriilor va fi amplasată în incinta fabricii de automobile din Debrecen, a cărei construcţie a început în urmă cu aproximativ şase luni.

Compania va crea peste 500 de locuri de muncă suplimentare, iar până la finalul anului 2025 va investi peste două miliarde de euro în construcţia şi lansarea întregii uzine.

”La Debrecen construim cea mai avansată fabrică din lume”

Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Producţie, a declarat: „La Debrecen construim cea mai avansată fabrică din lume. Cu iFACTORY, stabilim noi standarde în industrie pentru producţia de automobile. Investiţiile noastre subliniază abordarea noastră sistematică pentru implementarea mobilităţii electrice”.

Noile anunţuri au fost salutate şi de guvernul maghiar. Péter Szijjártó, Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, a declarat: „Uzina BMW Group din Debrecen este un simbol al politicii economice de succes a Ungariei din ultimii 12 ani. Fabrica îmbină protecţia mediului şi competitivitatea, ceea ce este mult mai mult decât am planificat iniţial”.

„În prezent, recrutăm noi colegi la nivel local şi din toată Ungaria, astfel încât să putem construi împreună viitorul uzinei BMW Group din Debrecen”, explică Hans-Peter Kemser, preşedinte şi director executiv al BMW Manufacturing Hungary Kft. Uzina, împreună cu parteneri locali în educaţie, va lansa un program de educaţie duală în toamna anului 2023 la centrul său intern de formare.

László Papp, primarul oraşului Debrecen, a subliniat rolul BMW Group pentru oraş: „Prin investiţia sa în Debrecen, pe lângă crearea de noi locuri de muncă, BMW Group îşi asumă un angajament pe termen lung faţă de comunitatea oraşului nostru. Construim împreună un viitor prosper”.

Secţia de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune va fi amplasată în incinta fabricii de automobile din Debrecen

Markus Fallböhmer, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru producţia de baterii, explică: „BMW iFACTORY se referă şi la asigurarea distanţelor scurte pentru logistică. Legătura strânsă dintre asamblarea bateriilor şi producţia de automobile face parte din strategia noastră”.

La Debrecen, celulele rotunde de baterii de ultimă generaţie vor fi asamblate într-o carcasă a bateriei – un cadru metalic, care ulterior este integrat în partea de jos a maşinii. Începutul oficial al producţiei pentru bateriile de înaltă tensiune de a şasea generaţie va avea loc în 2025 – în paralel cu începerea producţiei de automobile. Toate bateriile pentru automobilele de la uzina din Debrecen vor fi asamblate la faţa locului. Noua unitate de producţie se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 140.000 m². Lucrările de construcţie au început recent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide