BMW va mai lansa în acest an încă un model special de performanță M

Autor: Mihai Morcovescu 03 iul. 2022 Știri auto
BMW va mai lansa în acest an încă un model special de performanță M

Producătorul german de automobile de lux BMW a dezvăluit săptămâna trecută primul lor break de performanță M3 Touring din istorie. Acesta nu va fi, însă, singurul model M nou care își va face debutul în 2022.

În timpul ceremoniei de prezentare a noului „wagon” în cadrul Goodwood Festival of Speed, reprezentanții companiei s-au dat de gol (sau nu…) că urmează să lanseze un nou model M. Cel mai probabil este vorba despre viitorul M Hommage, care va marca împlinirea a 50 de ani de existență a Diviziei de performanță M.

Potrivit celor mai noi informații care circulă în industrie, mașina ar urma să fie produsă într-o serie limitată de numai 50 de exemplare.

Viitorul BMW M Hommage va livra 600 CP și 700 Nm de cuplu

În 2022, divizia de performanță BMW M aniversează 50 de ani de la înființare. Cu această ocazie, bavarezii organizează o serie de evenimente și, cel mai important, lansează noi modele speciale.

Primul dintre acestea a fost M3 Touring, cel dintâi break din istoria mărcii. Modelul a putut fi văzut în cadrul Goodwood Festival of Speed de la sfârșitul săptămânii precedente.

Potrivit unor informații neoficiale, viitorul model M pe care nemții îl vor lansa va fi M Hommage, care va fi bazat pe noul M4 CSL. Acesta va fi, însă, mai puternic, urmând să producă 600 CP și 700 Nm de cuplu. Resursele vor fi gestionate de o transmisie automată ZF cu 8 trepte.

Mai mult ca sigur că mașina nu va primi sistemul de tracțiune integrală xDrive pentru a nu afecta performanțele. Astfel, modelul de performanță ar trebui să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde și să atingă o viteză de vârf de 300 km/h.

Din punct de vedere estetic, noul BMW M Hommage va primi o serie de elemente aerodinamice active și elemente de caroserie unice. De asemenea, va beneficia de faruri LED Matrix galbene și jante ușoare de 20 sau 21 de inch.

Noul model special BMW M va fi produs în doar 50 de exemplare. În ceea ce privește prețul, acesta ar urma să fie de circa 600.000 de euro.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide