BMW va permite folosirea telefonului iPhone în locul cheii de mașină

Autor: George Cristea 23 iun. 2020 Știri auto

BMW va fi primul constructor auto care va permite folosirea telefonului iPhone în locul cheii de mașină. Anunțul a fost făcut cu prilejul Apple Worldwide Developer Conference.

Intră în Galeria FOTO

Constructorul bavarez are o relație tandră cu gigantul tehnologiei Apple, fiind prima companie din industria auto care a oferit pe mașinile sale integrare cu iPod și suport Apple CarPlay wireless. BMW continuă acest parteneriat prin suportul pentru cheie digitală, stocată securizat în Apple Wallet de pe iPhone.

BMW Digital Key pentru iPhone va permite clienţilor să deblocheze maşina prin simpla atingere a telefonului de mânerul ușii şi să pornească motorul prin plasarea iPhone în sertarul pentru smartphone şi apăsarea butonului de pornire.

Configurarea Digital Key poate fi făcută prin intermediul aplicaţiei BMW de smartphone. Proprietarul automobilului poate partaja accesul la mașină cu până la cinci persoane. Această funcție include o opţiune configurabilă de acces în automobil pentru tinerii conducători auto care restricţionează viteza maximă, puterea motorului, volumul maxim al radioului şi multe altele. Gestiunea accesului la automobil poate fi făcut din interiorul mașinii, precum şi prin Apple Wallet.

iPhone în locul cheii de mașină: Ce avantaje are cheia digitală față de cea clasică

Noua cheie digitală dezvoltată de Apple împreună cu BMW oferă avantaje față de cheia clasică:

  • stocare în Secure Element al dispozitivului iPhone şi acces prin Apple Wallet;
  • rezervă de energie pentru iPhone, în care cheile auto pot să mai funcţioneze până la cinci ore dacă dispozitivul iPhone este închis din cauza nivelului scăzut al bateriei;
  • posibilitatea de a partaja accesul cu până la cinci prieteni prin intermediul iMessage;
  • compatibilitate cu Apple Watch.

Apple şi BMW au lucrat îndeaproape cu Consorţiul de Conectivitate Auto (CCC) pentru introducerea unor standarde globale consacrate. Specificaţia 2.0 a Digital Key pentru NFC a fost lansată în mai 2020, în timp ce următoarea generaţie a Digital Key, care utilizează tehnologia Ultra Wideband, este deja în dezvoltare.

Cheia digitală va fi disponibilă în 45 de țări, inclusiv în România, pe o gamă largă de modele BMW. Este vorba de Seria 1, Seria 2, Seria 3, Seria 4, BMW Seria 5 (care a fost recent actualizată), Seria 6, Seria 8, X5, X6, X7, X5M, X6M şi Z4 fabricate după 1 iulie 2020. Modelele iPhone compatibile vor fi iPhone XR, iPhone XS sau mai noi şi Apple Watch 5 sau mai nou.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide