BMW va prezenta o serie de proiecte de design la Timișoara

Autor: Ionuț Vîlciu 06 oct. 2023 Știri auto

Proiecte de design BMW vor fi prezentate în premieră absolută la Timişoara. Expoziţia este găzduită în spaţiul „Cazarma U” în perioada 6-15 octombrie.

CODRU SustainArt village x CSWeek, în colaborare cu BMW, prezintă în Timişoara expoziţia ARHITECTURĂ EMBLEMATICĂ, DESIGN AUTO LEGENDAR, un eveniment inclus în agenda „Timişoara, Capitală Culturală Europeană”. Proiectul, găzduit într-un spaţiu la Cazarma U, include o selecţie de proiecte de design ale mărcii, multe prezentate pentru prima dată publicului larg, dar şi o prezentare a sediului BMW semnat de arhitectul austriac Karl Schwanzer.

Expoziția își propune să surprindă energia pe care BMW a arătat-o lumii la începutul anilor 1970. Cu un sediu unic și inovator, primul concept car al mărcii – BMW Turbo -, care a prezentat abordarea BMW față de inovații în plăcerea de a conduce, siguranță, responsabilitate față de mediu și design, și o nouă gamă de mașini care a lansat o strategie de design proaspătă, durabilă, transformările acelor ani au jucat un rol major în crearea a ceea ce este BMW astăzi, 50 de ani mai târziu.

Proiecte de design BMW vor putea fi admirate la Timișoara

Expoziţia prezintă, pe 10 panouri de mari dimensiuni, lucrările de design ale lui Paul Bracq, şeful de design BMW în perioada 1970-1974. Mai multe panouri arată evoluţia către primul show car al mărcii, BMW Turbo. O altă serie de lucrări arată unele modele care au stat la baza gamei moderne a mărcii, BMW Seria 5, BMW Seria 6 sau BMW Seria 3, multe incluzând în mod inedit o serie de direcţii de design care nu au mai fost prezentate publicului larg.

„Anii ’70 au marcat una din cele mai puternice transformări din istoria companiei. Printr-o prezentare de design şi arhitectură aducem o perspectivă specială asupra acestei transformări. Nu ne propunem să o cuprindem complet, exhaustiv, ci ne dorim, împreună cu CSWeek şi CODRU SustainArt village, să pornim o conversaţie despre automobil, design şi arhitectură”, explică Alex Şeremet, Corporate Communication Manager.

Vernisajul proiectului are loc pe 8 octombrie, cu deschidere de la 19:30. Evenimentul va include un tur al lucrărilor de design, realizat de David Carp, BMW Group Design, între orele 20.30 şi 21.30. Ulterior, de la 21.30 va fi prezentat în premieră documentarul „A Zburat Înainte”, dedicat arhitectului Karl Schwanzer, în prezenţa regizorului şi producătorului filmului, Max Gruber, într-o proiecţie specială în aer liber.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide