Noul BMW X5 cu sistemul plug-in hybrid poate fi comandat în România – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Mașini electrice

Noul BMW X5 plug-in hybrid se pregăteşte pentru debutul pe piaţa din România, cu un preţ de pornire de 76933 Euro cu TVA (64650 Euro fără TVA), excluzând orice bonificaţie oferită de eventuala continuare a programului Rabla Plus.

Primele livrări ale noului model sunt aşteptate în luna noiembrie.

A doua generaţie BMW X5 cu tren de rulare electrificat combină un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce include tehnologia BMW TwinPower Turbo cu cea mai nouă tehnologie BMW eDrive. Puterea sistemlului a crescut la 290 kW/394 CP.

Cu o autonomie electrică de 67-87 de kilometri în noul ciclu de testare WLTP sau aproximativ 86-97 km conform ciclului NEDC, datele obţinute faţă de predecesor au crescut de peste trei ori. 

Sistemul foloseşte un motor de 3,0 litri, pe benzină şi cu şase cilindri dispuşi în linie, ce dezvoltă 210 kW/286 CP, din actuala familie de motoare BMW EfficientDynamics, şi a patra generaţie a tehnologiei BMW eDrive. Un motor electric cu o putere de 83 kW/113 CP, o baterie litiu-ion cu o capacitate energetică brută crescută la 24,0 kWh (21,6 kWh brut) şi electronică de putere dezvoltată suplimentar pentru gestiunea inteligentă a energiei oferă sistemului plug-in hybrid al BMW X5 xDrive45e caracteristici de performanţă unice, precum şi un nivel impresionant de eficienţă.

Împreună, cele două propulsoare generează o putere a sistemului de 290 kW/394 CP, alături de un cuplu maxim al sistemului de 600 Nm.

Noul BMW X5 xDrive 45e are nevoie de 5,6 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h, ceea ce înseamnă mai rapid cu 1,2 secunde faţă de predecesorul său. Viteza maximă este de 235 km/h.

Noul BMW X5 xDrive45e este echipat standard cu suspensie pneumatică pe ambele punţi şi amortizoare controlate electronic. 

 Comentarii
Inchide