BMW X7 și Mercedes-Benz GLS vor avea un nou concurent. Audi pregătește un nou SUV, posibil să poarte numele de Q9

Autor: Ionuț Vîlciu 09 ian. 2024 Știri auto

BMW X7 și Mercedes-Benz GLS ar putea avea un nou rival, iar de această dată concurentul vine din Ingolstadt. Audi dă de înțeles că pregătește un nou SUV de mari dimensiuni.

În segmentul SUV-urilor full-size europene, Mercedes-Benz are o experiență de peste 17 ani, dat fiind faptul că originalul GL, predecesorul lui GLS, a fost lansat pe piață în 2006. În 2018, BMW a adus pe piață SUV-ul X7, dar Audi nu are în gamă un SUV mai mare decât Q7, ceea ce ne face să ne întrebăm de ce nemții nu au lansat încă un concurent pentru cele două modele anterior menționate.

Acest lucru pare că se va schimba în viitorul apropiat, deoarece Audi dă de înțeles că vrea să intre în segmentul SUV-urilor full-size cu un model ce s-ar putea numi Q9. Zvonurile despre acest model au circulat prin presa de specialitate de ani întregi, iar acum, directorul Audi Australia, Jeff Mannering, a declarat într-un interviu pentru CarSales că un SUV-ul ar putea fi lansat până în 2026.

Audi ar putea lansa noul SUV până în 2026

Întrebat dacă ar avea sens ca Audi să lanseze un SUV de lux de asemenea dimensiuni, Jeff Mannering a răspuns: „Da, bineînțeles”. El a adăugat „Dacă te vei uita la volum față de alte mărci, vei vedea că noi nu suntem în același segment în care se află ceilalți. Să vedem ce se va întâmpla în următoarele 24 de luni”. Când a fost rugat să vorbească despre denumirea modelului, Jeff Mannering a zâmbit și a fost de acord că „Q9” este un nume potrivit.

Astfel, rivalul pentru modele precum Mercedes-Benz GLS, BMW X7 sau Ranger Rover ar putea ajunge pe piață în următorii doi ani. Deocamdată acestea sunt toate informațiile pe care le cunoaștem. De asemenea, se zvonește că Q9 s-ar putea numără printre ultimele modele Audi echipate cu motoare termice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide