Facelift pentru Mercedes-Benz GLS. Toate motoarele au primit o formă de electrificare – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 apr. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz a dezvăluit facelift-ul pentru SUV-ul de clasă mare GLS. Toată gama, inclusiv variantele AMG și Maybach, a fost actualizată.

Cel mai mare SUV din gama Mercedes-Benz, modelul GLS, a primit un facelift destul de important. Am putut vedea recent actualizări pentru GLA, GLB sau GLE, dar acum a venit timpul ca GLS să fie împrospătat cu noi elemente de design și tehnologii.

Schimbările exterioare nu sunt radicale, dar sunt îndeajuns pentru a moderniza aspectul SUV-ului de mari dimensiuni. Partea frontală a noului GLS. Spre exemplu, mașina beneficiază acum de o nouă grilă cu patru fante orizontale finisate într-o nuanță de argintiu numită Silver Shadow, iar bara de protecție este mai proeminentă. Modificările făcute în partea din spate sunt mai subtile și constau în stopuri noi. Noul GLS poate fi comandat acum și cu jante de 20 de inch cu mai multe spițe, cu finisaj Himalaya Grey. Mercedes-Benz a actualizat, de asemenea, pachetul Off-Road Engineering pentru a include un scut de protecție și o gardă la sol suplimentară de 30 mm.

La interior, Mercedes-Benz GLS facelift a primit un sistem de infotainment actualizat. Noua generație de MBUX permite o mai mare capacitate de customizare a informațiilor afișate, dar și a modului în care arată interfața. Un mod Off-Road a fost, de asemenea, încorporat în sistem. Acesta prezintă detalii despre gradient, înclinare laterală, busolă și unghiul de virare al roților. Modelele echipate cu pachetul de parcare și cameră de 360 de grade au și o funcție de „capotă transparentă” care arată o vedere virtuală sub partea din față a SUV-ului.

Mercedes-Benz GLS facelift vine standard cu șapte locuri, are două culori noi de piele disponibile și vine cu lemn de tei cu aspect lucios ca dotare standard.

Toate motorizările noului Mercedes-Benz GLS dispun acum de un ajutor electric

Noul Mercedes-Benz GLS va fi oferit în variantele GLS 450 4Matic, GLS 580 4Matic, GLS 350d 4Matic și GLS 450d 4Matic. Modelul entry-level are o putere de 381 CP și 500 Nm, în timp ce GLS 580 4Matic dispune de 517 CP și 730 Nm. Pentru cei ce doresc un motor pe motorină, GLS 350d 4Matic are 269 CP și 650 Nm, iar GLS 450d 4Matic oferă 367 CP și 750 Nm. Toate modelele au, de asemenea, un sistem mild-hybrid de 48 de volți care adaugă un plus de 20 CP și 200 Nm. Singura diferență este la versiunea GLS 580 4Matic, deoarece aceasta primește un cuplu suplimentar de 250 Nm de la motorul electric.

Versiunea AMG este și mai agresivă

Mercedes-AMG GLS63 4Matic+ poate fi deosebită imediat de modelele standard datorită panourilor mai agresive, precum și cu ajutorul semnăturii luminoase a blocurilor optice LED din spate.

O serie de opțiuni vin acum ca echipament standard pe GLS 63 4Matic+. Acestea includ o trapă panoramică, sistem de evacuare AMG Performance, sistem de sonorizare Burmester, scaune față încălzite și ventilate, un pachet Memory și Parking Pilot la 360 de grade. Mercedes-AMG a actualizat, de asemenea, software-ul pentru sistemele de stabilizare a ruliului și cel al suspensiei pneumatice pentru a crește diferența dintre setările dinamice ale mașinii.

Motorul de sub capota lui GLS 63 4Matic+ este un V8 de 4,0 litri supraalimentat cu două turbine, care produce 612 CP și un cuplu maxim de 850 Nm. Motorul beneficiază și de tehnologia mild-hybrid, ceea ce îi conferă 22 CP și 250 Nm suplimentari. Mercedes-AMG GLS63 4Matic+ poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde și are o viteză maximă de 280 km/h.

Și GLS Maybach se bucură de noile actualizări ale gamei

Mercedes-Maybach GLS are o nouă grilă inferioară, cu o bordură cromată. În plus, grila frontală este puțin mai înaltă decât era înainte și senzorul radar montat în centrul acesteia este mult mai vizibil acum. Prizele de aer de pe marginile exterioare ale barei frontale sunt și ele noi pentru acest facelift. Designerii au creat, de asemenea, un nou set de roți forjate de 23 de inch pentru SUV-ul de lux.

Interiorul a fost de asemenea rafinat. Husele scaunelor sunt noi și există o nouă matlasare cu model de romb pe scaunele din piele. Clienții vor putea avea interiorul finisat fie în Manufaktur Crystal White/Silver Grey, fie în Manufaktur Mahogany Brown/Macchiato Beige.

Mercedes-Maybach va vinde SUV-ul doar cu o singură opțiune de motorizare, și anume un V8 de 4,0 litri supraalimentat. Acesta produce 557 CP și 730 Nm. La fel ca restul gamei, dispune de un sistem mild-hybrid de 48 de volți și un motor electric cu 22 CP 250 Nm. Poate atinge 100 km/h în 4,2 secunde și are o viteză maximă de 250 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide