BMW XM Label Red a stabilit un nou record pe urcarea de la Pikes Peak

Autor: Ionuț Vîlciu 07 nov. 2023 Știri auto

BMW XM Label Red stabileşte un nou record pentru modele SUV plug-in hybrid la Pikes Peak. SUV-ul german a arătat de ce este în stare pe traseul în urcare.

Primul BMW XM Label Red, cel mai puternic automobil de producţie din întreaga istorie a companiei, cu 748 CP şi 1.000 Nm, a stabilit un nou record pentru modele SUV plug-in hybrid pe traseul de la Pikes Peak, în Colorado Springs, în timpul unei evoluţii certificate oficial.

După o încercare anterioară de a obţine recordul în ziua de concurs din iunie, în timpul celei de-a 101-a ediţii a Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb, pilotul BMW Matt Mullins a revenit să abordeze traseul în cursul lunii septembrie la comenzile unui BMW XM Label Red, cu sprijinul Rhys Millen Racing. Ajuns în vârf în 10:48,60, Mullins a depăşit recordul din precedenta zi de curse cu aproape o secundă şi jumătate.

BMW XM Label Red este cel mai rapid SUV plug-in hybrid pe urcarea de la Pikes Peak

„Felicitări lui Matt Mullins şi întregii echipe din spatele călătoriei noastre inspiraţionale spre vârful uneia dintre cele mai dificile şi importante curse de coastă din lume, cu modelul BMW XM Label Red de neoprit”, a declarat Marcus Casey, director executiv de marketing BMW of North America. „Pikes Peak este cel mai bun teren de probă pentru performanţii de elită şi suntem încântaţi ca modelul nostru să fie numit cel mai rapid SUV plug-in hybrid datorită combinaţiei de clasă mondială între un automobil epic şi un pilot la fel de impresionant.”

Cu mai mult de 150 de viraje la altitudine foarte mare, cursa Pikes Peak, deopotrivă unică şi provocatoare, începe la 2.862 de metri deasupra nivelului mării şi se termină la 4.302 metri, în vârful celui supranumit „Muntele Americii”. Dificultatea ascensiunii Pikes Peak este egalată doar de statutul său legendar în istoria motorsportului, care datează de mai bine de un secol. Din 1916, concurenţii, fanii curselor şi mass-media din întreaga lume au fost atraşi de „Cursa către nori” pentru a experimenta cele mai bune competiţii de coastă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide