Lamborghini Urus devine cel mai rapid SUV pe Pikes Peak

Autor: Ionuț Vîlciu 10 aug. 2022 Știri auto

Lamborghini Urus a devenit cel mai rapid SUV de serie pe urcarea de la Pikes Peak. Recordul a fost stabilit cu noua versiune a SUV-ului, care debutează luna aceasta.

La doar câteva zile după dezvăluirea sa oficială, noul Lamborghini Urus a furat lumina reflectoarelor. Acesta a stabilit noul record pe pista de înaltă altitudine de la Pikes Peak International Hill Climb din Colorado. Aceasta este una dintre cele mai faimoase competiții de acest gen și se află la ediția cu numărul 100.

Lamborghini Urus a doborât recordul lui Bentley Bentayga

Pilotul Simone Faggioli, campion în competițiile de tip la time trial și șofer de testare Pirelli, a abordat cele 156 de viraje ale pistei pornind de la o altitudine de 2.862 de metri. El a parcurs cei 20 de km cu o urcare de 1.439 de metri și o pantă medie de 7%. A traversat linia de sosire la 4.302 de metri cu un timp record de 10:32.064. Vechiul record a fost stabilit tot de un SUV din grupul Volkswagen, anume fratele de platformă al lui Lamborghini Urus. Bentley Bentayga a reușit în 2018 un timp 10:49.902. Astfel, Urus a fost mai rapid cu aproape 18 secunde față de omologul său britanic.

„Decizia de a ne provoca la Pikes Peak se încadrează în spiritul Expect the Unexpected al Lamborghini și demonstrează performanța absolut remarcabilă a noului Urus”, a comentat Rouven Mohr, Chief Technical Officer al Automobili Lamborghini.

Cabina, scaunele și centurile de siguranță ale mașinii, care este echipată cu motorul V8 twin-turbo standard, au fost modificate pentru a se conforma cu reglementările de siguranță ale pistei. Pentru anvelopele mașinii, Pirelli și Lamborghini au lucrat împreună pentru a crea o versiune SUV a anvelopei semi-slick Pirelli P Zero Trofeo R. Ei au făcut modificările necesare pentru a-i crește versatilitatea. Lucru necesar pentru îmbunătățirea performanței, atât pe asfalt uscat, cât și pe suprafețe umede cu temperaturi mai scăzute.

Sursa: Lamborghini

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide