Cel mai puternic BMW M din istorie: BMW XM Label Red debutează cu 748 CP – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 apr. 2023 Știri auto

Noul BMW XM Label debutează oficial cu 748 CP. Noua versiune a SUV-ului de performanță este cel mai puternic model M din istorie.

La doar câteva luni după startul producţiei noului BMW XM, producătorul german prezintă vârful de gamă al primului său automobil de înaltă performanţă cu un sistem de propulsie electrificat. Cu o putere totală de 748 CP generată prin combinaţia dintre un motor termic V8 de 585 CP şi un motor electric integrat în transmisia automată cu opt trepte care produce până la 197 CP, BMW XM Label Red este cel mai puternic model BMW M creat vreodată.

Cu o putere a sistemului crescută la 748 CP, noul model de vârf depăşeşte cu 95 CP pe cea a versiunii standard BMW XM, care a început să fie produsă în decembrie 2022. Cuplul sistemului a crescut cu 200 Nm şi acum atinge o valoare totală de 1.000 Nm. Puterea este transmisă la roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală M xDrive.

Datorită plusului de putere, noul BMW XM Label Red poate sprinta de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h, dar pachetul opțional M Driver crește această valoare până la 290 km/h. În modul pur electric, SUV-ul poate parcurge până la 83 de kilometri. În modul pur electric, viteza maximă este limitată la 140 km/h.

BMW XM Label Red este cel mai puternic model creat vreodată de divizia M

Pe lângă plusul de performanță față de modelul standard, BMW XM Label Red se diferențiază și prin câteva elemente de design. XM Label Red primește o serie de accente finisate în nuanța Roșu Toronto pentru exterior și jante de 21 de inch cu inserții roșii. Clienții vor avea la dispoziție nouă nuanțe exterioare standard, dar și peste 50 de finisaje speciale BMW Individual.

De asemenea, noul BMW XM Label Red va avea și o ediție limitată la doar 500 de unități. Aceasta va fi vopsită în nuanța BMW Individual Negru Frozen Carbon și va folosi accente Roșu Toronto pentru conturul grilei și pentru difuzorul de aer montat în partea din spate.

Cromatica roșu/negru continuă și la interior. Sistemul BMW Live Cockpit Professional este standard pentru XM Label Red. Există o emblemă roșie XM montată sub ecranul central, dar și ornamente din fibră de carbon și inserții roșii și albastre. Clienții care vor alege ediția limitată vor primi o placă montată sub display-ul central, cu inscripția „1 of 500”.

Noul BMW XM Label Red va debuta oficial la Salonul Auto de la Shanghai. Cel mai puternic model M din istorie va fi produs la uzina din Spartanburg (SUA) începând cu luna august a anului 2023. Preţul de pornire pentru România este 195.041 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide