Bosch își extinde activitățile de dezvoltare în București

Autor: Mihai Morcovescu 22 apr. 2022 Știri auto
Bosch își extinde activitățile de dezvoltare în București

Compania germană Bosch, care produce componente, produse electrice și electronice, își consolidează activitățile de dezvoltare în România. Astfel, Centrul de Inginerie, aflat în acest moment în Cluj-Napoca, se extinde și în București. De asemenea, Bosch plănuiește să facă peste 400 de angajări în 2022.

Vor fi create peste 400 de noi locuri de muncă

Centrul de Inginerie Bosch din Capitală va fi integrat în sediul central al companiei. Inginerii vor lucra aici la proiecte de ultimă generație pentru dezvoltarea unor soluții în ariile de mobilității automatizate, electrice și conectate, în cadrul unui model de lucru hibrid, flexibil, se arată într-un comunicat al companiei

„Centrul de Inginerie Bosch din Cluj și-a crescut constant activitățile de dezvoltare în ultimii ani. Acesta deține diverse proiecte globale și are peste 1.000 de ingineri care lucrează la soluții pentru mobilitatea viitorului”, a declarat Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch.

Pentru a susține această extindere, Centrul de Inginerie Bosch planifică o creștere a numărului de angajați în următoarea perioadă. Astfel, în 2022, compania urmează să facă peste 400 de angajări în domeniul ingineriei software și hardware.

Locația din București oferă oportunități pentru specialiști în arii precum dezvoltarea soluților de software și hardware pentru conducere automatizată și asistată, bazate pe senzori video, radar și ultrasunete, sisteme de parcare, sisteme de direcție asistată electric, soluții pentru vehicule conectate și electrice, soluții de management al datelor.

Model de lucru hibrid facilitează extinderea activităților de dezvoltare

Prin inițiativa „Smart Work” Bosch a implementat la nivel global un model de colaborare hibrid.  Noul mod de lucru combină beneficiile muncii de acasă, eficiența și agilitatea și beneficiile muncii de la birou, inovarea și colaborarea. Acesta a fost implementat cu succes și în cadrul Centrului de Inginerie din România în 2021.

„Implementarea condițiilor de muncă flexibile a facilitat lansarea unui proiect pilot de extindere a activităților de dezvoltare în București. Există și posibilitatea de a lucra în cadrul sediului central Bosch”, precizează compania.

„La scurt timp de la lansarea sa, proiectul pilot de extindere a Centrului de Inginerie Bosch la București este deja un succes. Peste 20 de ingineri software din zonă, cu grad mare de expertiză, au fost deja integrați în echipele noastre de dezvoltare”, a precizat Cătălin Golban, șeful departamentului de Inginerie a sistemelor de percepție video din cadrul centrului de inginerie din Cluj. Acesta este și coordonatorul proiectului de extindere a activităților de dezvoltare Bosch în România.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani și are aproximativ 8.160 de angajați în cinci entităţi. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piața din România.

La sfârșitul anului trecut, Grupul Bosch număra aproximativ 401.300 de angajați în întreaga lume. Conform cifelor preliminare, compania a generat vânzări de 78,8 miliarde de euro în 2021.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bosch


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide