Volvo introduce în toată gama de modele actualizarea software over-the-air

Autor: Mihai Morcovescu 09 apr. 2022 Știri auto

Suedezii de la Volvo anunță că modelele XC90, S60 și V60 sunt acum disponibile cu capacitatea de actualizare a software-ului over-the-air. Asta înseamnă că întregul portofoliu al mărci va suporta acest tip de update.

Volvo va lansa curând noua versiune Android Automotive OS11

Tehnologia over-the-air (OTA) este cea mai nouă tendință în industria auto. Aceasta permite producătorilor să adauge noi funcții și să îmbunătățească funcționalitatea sistemului de infotainment.

Cum era și firesc, scandinavii s-au aliniat acestui trend și până acum modelele XC40 , XC60 , S90, V90 și C40 beneficiau deja de actualizări over-the-air. Acestora li se adaugă acum și celelalte modele din gamă XC90, S60 și V60.

Practic, în acest moment, toate automobilele fabricate de constructorul din Goteborg sunt compatibile cu acest tip de actualizări software. În același timp, sistemul de infotainment dezvoltat de Volvo împreună cu Google, care este bazat pe Android, este oferit în toată gama suedezilor.

Așa cum spuneam în test-drive-ul cu electricul XC40 Recharge, sistemul multimedia Volvo pune la dispoziția clienților o interfață ușor de utilizat. De asemenea, oferă acces la aplicații și servicii Google binecunoscute. Printre acestea se numără Google Assistant și Google Maps.

Cea mai recentă actualizare over-the-air este cea de-a opta versiune a sistemului de operare Android Automotive OS11. Aceasta va fi implementată în peste 190.000 de modele Volvo comercializate pe 34 de piețe din întreaga lume.

Sursa: Volvo

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide