Brabus Adventure XLP Superblack: un pick-up de 800 CP și 1.000 Nm de cuplu

Autor: Mihai Morcovescu 20 ian. 2022 Știri auto

La doi ani de la prezentarea modelului 800 Adventure XLP, compania germană de tuning Brabus vine acum cu o nouă propunere. Este vorba tot despre un G-Klasse transformat în pick-up, însă de această dată acesta a fost vopsit în negru și i-a montat sub capotă un propulsor V8 twin-turbo de 800 CP și 1.000 Nm de cuplu. Numele bestiei este unul pe măsură: Adventure XLP Superblack.

Interiorul lui Adventure XLP Superblack abundă în inserții de carbon

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Camioneta beneficiază de numeroase îmbunătățiri comparativ cu modelul prezentat în 2020 la Salonul Auto de la Geneva. Dincolo de nuanța caroseriei, noul Adventure XLP Superblack a primit un kit de tuning Widestar. Acesta include inserții din fibră de carbon, atât la exterior, cât și la interior.

Ele se regăsesc la nivelul grilei frontale, barelor de protecție, capotei și aripilor evazare. De asemenea, finisaje din carbon găsim și la nivelul pragurilor și a terminațiilor pentru sistemul de evacuare montate lateral. La spate, țevile de eșapament sunt iluminate în roșu.

Pachetul exterior este completat de jantele Brabus Monoblock HD de 22 de inch. Acestea sunt „învelite” cu anvelope speciale pentru off-road. Mai mult, noul Adventure XLP Superblack a primit un troliu în partea din față și o roată de rezervă de dimensiuni normale montată în benă. Aceasta din urmă este prevăzută cu lumini suplimentare cu LED.

Cabina a fost și ea complet revizuită. Acum, aproape toate detaliile sunt îmbrăcate în piele de culoare neagră. De asemenea, Tot aici regăsim accente cromate cu finisaj negru și fibră de carbon din belșug.

Brabus Adventure XLP Superblack atinge „suta” în 4,8 secunde!

Noul Brabus Adventure XLP Superblack este mai lung comparativ cu modelul din 2020. Astfel, mașina măsoară 5,31 m în lungime și are o gardă la sol mărită, care este de aproape jumătate de metru (48,8 cm). Suspensia a fost și ea regândită.

Sub capotă a fost montată o versiune revizuită a propulsorului V8 twin-turbo de 4,0 litri. În noua configurație, acesta dezvoltă acum 800 CP și 1.000 Nm de cuplu. Puterea este transmisă către toate roțile prin intermediul unei transmisii automate cu nouă rapoarte.

În aceste condiții, mastodontul de aproape trei tone poate sprinta de la 0 la 100 de km/h în doar 4,8 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 210 km/h. Chiar și așa, Brabus susține că Adventure XLP Superblack este una dintre cele mai rapide camionete din lume.

Modelul Brabus 800 Adventure XLP Superblack din aceste imagini are un rulaj de 1.000 km și a fost scos la vânzare. Prețul, însă, este unul prohibitiv: aproximativ 727.000 de euro. Dacă sunteți interesat, Brabus vi-l va livra între șase și 12 luni.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Brabus


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide