Salonul Auto de la Geneva din 2022 a fost anulat. Mai mult noroc în 2023?

Autor: Cristian Agatie 08 oct. 2021 Știri auto

Salonul Auto de la Geneva din 2022 a fost anulat, după ce fusese deja confirmat în urmă cu câteva luni. Organizatorii speră să aibă mai mult noroc în 2023.

Intră în Galeria FOTO

Unul dintre cele mai importante saloane europene, cel de la Geneva, care ar fi trebuit să se desfășoare în februarie 2022, a fost încă o dată anulat. Organizatorii nu vorbesc însă de o anulare, ci de o „amânare” până în 2023. Desigur, în afara cazului în care în 2023 s-ar desfășura două saloane la Geneva (cel amânat și cel programat normal), nu putem vorbi de o amânare.

Motivul invocat de organizatorii Geneva International Motor Show (GIMS) este, ca și în cazul celorlalte ediții anulate anterior, pandemia de coronavirus. Potrivit organizatorilor, problemele directe și indirecte legate de pandemie ”nu le-au lăsat nicio alternativă”. Aceștia au făcut referire la restricțiile persistente de călătorie pentru expozanți, vizitatori și jurnaliști, precum și la criza globală a semiconductorilor, care a făcut ca producătorii să aibă alte priorități.

Salonul Auto de la Geneva din 2022 a fost anulat. Care este motivul

„Pandemia nu este sub control și reprezintă un mare pericol pentru un eveniment de amploare în interior. Am încredere că Geneva International Motor Show va reveni mai puternic în 2023”, a spus preşedintele comitetului permanent al GIMS, Maurice Turrettini.

Salonul de la Geneva a fost anulat intempestiv în 2020, cu trei zile înainte de deschidere, abia în momentul în care autoritățile elvețiene au decretat carantina. Organizatorii au refuzat atunci să ia o decizie preventivă, pentru că ar fi trebuit să restituie sume mari de bani expozanților. Mulți au criticat atunci managementul GIMS, care a așteptat decretarea carantinei pentru a putea invoca o clauză de forță majoră. Reamintim că, în momentul anulării, cele mai multe standuri erau deja construite, iar mașinile erau poziționate pentru deschiderea salonului.

Nici în 2021 nu s-a ținut Salonul de la Geneva, de această dată motivul fiind refuzul unor expozanți de a participa. Europa se confrunta în februarie cu cel de-al treilea val al pandemiei, ceea ce explică decizia producătorilor auto. Pentru 2022, inițial desfășurarea Salonului a fost confirmată, organizatorii vorbind de „o nouă formulă”. Va trebui să mai așteptăm, însă, înainte de a afla despre ce e vorba.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide