Bridgestone și Microsoft lansează la un sistem de monitorizare a avariilor anvelopelor

Autor: Marius Vișan 30 iun. 2020 Știri auto
Bridgestone și Microsoft lansează la un sistem de monitorizare a avariilor anvelopelor

Bridgestone și Microsoft lucrează la un detector de avarii pentru anvelope. Sistemul de monitorizare a avariilor anvelopelor avertizează rapid șoferii cu privire la eventualele defecțiuni și ar putea fi utilizat pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere.

Producătorul de anvelope Bridgestone colaborează cu gigantul software Microsoft pentru a dezvolta un dispozitiv de detectare a avariilor pe suprafața cauciucului, și astfel poate reduce semnificativ riscul de accidente rutiere.

Sistemul anunță impactul cu o groapă, bordură sau un obiect aflat pe carosabil

Noul sistem de monitorizare a avariilor anvelopelor (Tyre Damage Monitoring System – TDMS) poate detecta dacă o anvelopă a fost deteriorată de un impact cu o groapă, bordură sau un obiect aflat pe carosabil, și notifică imediat șoferul.

Sistemul folosește date din cloud (Microsoft Connected Vehicle Platform – MCVP), de la senzori deja montați pe vehicul, precum și alți algoritmi pentru a detecta eventuale avarii de pe suprafața anvelopei.

Sistemul înțelege când și unde s-au produs avarii

Deoarece sistemul înțelege când și unde s-au produs avarii, acesta ar putea fi folosit pentru a anunța agențiile de întreținere a drumurilor despre gropi sau alte pericole care prezintă un risc pentru șoferi. Cei de la Bridgestone spun că această funcție va fi utilă în special pentru viitoarele vehicule autonome.

Producătorul susține că nu există niciun alt sistem de monitorizare echivalent pe piață, iar cele mai apropiate alternative necesită montarea unui echipament suplimentar pe vehicul.

Sistemele de monitorizare a presiunii în anvelope detectează doar variații de presiune și mai lent decât noul sistem propus de Bridgestone.

Bridgestone estimează că accidentele provocate de deteriorarea anvelopelor reprezintă 30% din total.

TDMS este disponibil pentru flote și producătorii auto care utilizează platforma MCVP. Unul dintre cei mai importanți ar fi Volkswagen. Acesta folosește MCVP ca bază pentru propria infrastructură digitală denunmită „Automotive Cloud”.

Sursă: autocar.co.uk

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide