Britanicii prezintă prima infrastructură portabilă de încărcare a vehiculelor electrice din lume – VIDEO

Autor: Cristian Gubandru 28 apr. 2022 Știri auto

ZipCharge prezintă o stație publică de încărcare a vehiculelor electrice modulară, portabilă, care poate fi instalată oriunde ocupând suprafața unui loc de parcare – indiferent dacă este formatul de încărcare cu 5 încărcătoare sau versiunea cu 10 încărcătoare pe două laturi.

Stațiile ZipCharge se numesc GoHub, iar bateriile portabile se numesc Go EV. Acestea vor oferi energie atât abonaților, cât și celor care le închiriază fără abonament. Clienții vor avea posibilitatea de a rezerva un powerbank Go de la unul dintre GoHub-uri prin aplicația ZipCharge.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Un dispozitiv portabil are o capacitate netă de 4 kWh și o greutate de 22 de kg, având dimensiunea și forma unui troler mediu.

Unitatea poate încărca o mașină electrică la 7,2 kW, iar compania a promis că vor fi introduse și versiuni mai mari, oferind până la 8 kWh de capacitate netă.

Ce autonomie va aduce vehiculelor electrice

În aproximativ 30 de minute, dispozitivul de 4 kWh poate adăuga aproximativ 20 până la 32 de km de autonomie. Unitatea mai mare de 8 kWh va necesita aproximativ o oră pentru a se descărca complet și va adăuga aproximativ 40 până la 65 de km de autonomie. Un powerbank Go va avea o taxă de 1 euro pentru 4 kWh.

ZipCharge este o rețea de încărcare a vehiculelor electrice cu sediul în Marea Britanie. Rețeaua portabilă de încărcare a vehiculelor electrice ZipCharge include Go, o bancă de alimentare mobilă care a fost dezvăluită în noiembrie 2021. ZipCharge Go este în prezent de vânzare pentru cei care vor să dețină dispozitivul de încărcare, însă, acum, compania încearcă să introducă Energy-as-a- Service (EaaS) prin închirierea de încărcătoare Go de la noile sale GoHub-uri modulare.

ZipCharge încearcă să aducă încărcarea portabilă a vehiculelor electrice pentru utilizarea frecventă.

GoHub este o nouă formă de infrastructură EV care poate fi implementată în orice cadru, fie că este rural sau urban.

Fiecare centru GoHub poate fi personalizat pentru a se potrivi nevoilor unei anumite locații sau comunității din jur. Pe acoperiș pot fi instalate panouri solare pentru a ajuta la alimentarea bateriilor în hub-ul care stochează energie. Aceste baterii pot reîncărca apoi powerbank-urile portabile Go, dar și pot furniza energie înapoi rețelei electrice în orele de vârf.

Unitățile pot fi, de asemenea, configurate ca stație de biciclete electrice sau scutere electrice pentru închirieri.

ZipCharge vizează implementarea globală a 100.000 de GoHub-uri până în 2030 pentru a sprijini încărcarea vehiculelor electrice.

Sursa: Insideevs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Insideevs


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide