Google Maps primește o nouă funcție care va face navigarea mai ușoară pe Android

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

Google a dezvăluit recent o nouă serie de funcții pentru aplicația Maps, principala atracție pentru utilizatorii de telefoane mobile fiind reprezentată de faptul că aplicația va putea oferi toate informațiile necesare despre drum chiar și atunci când nu mai este pornită în prim plan pe ecranul dispozitivului.

În mod implicit, Google Maps poate afișa toate informațiile de navigație de care utilizatorul are nevoie pe ecranul principal atunci când funcția de navigare este activată. Potrivit AutoEvolution, atunci când aplicația rămâne pornită pe ecranul dispozitivului, utilizatorii pot vedea în permanență următoarea curbă și timpul estimat de sosire în timp real, fără să fie nevoie de introducerea unor date suplimentare.

Lucrul acesta se schimbă însă odată cu introducerea de către Google a unui nou concept, și anume “glanceable directions”. Noua funcție va utiliza sistemul nativ al Android, însă va ajunge în cele din urmă și pe dispozitivele Apple prin intermediul Live Activities. Prin această nouă funcție, Google își propune să aducă informațiile esențiale de navigare mai aproape de utilizator și să le afișeze fără a fi nevoie de a ține aplicația Maps în prim plan.

Cum va funcționa, de fapt, noua funcție a Google Maps

După implementarea acestei noi funcții, în notificări vor putea fi observate următoarele curbe sau timpii estimați de sosire actualizați chiar și atunci când dispozitivul este blocat. Astfel, cele mai importante informații pe care le poate oferi aplicația vor fi în fața ochilor utilizatorilor permanent.

Informațiile oferite de aplicație vor fi întotdeauna actualizate în timp real, potrivit celor care se află în spatele aplicației Google. Astfel, spre exemplu, dacă decizi să urmezi un anume traseu, Google Maps va actualiza automat și datele furnizate în funcție de traseul pe care îl urmezi tu. Prin urmare, timpul estimat de sosire și detaliile privind următoarea curbă vor fi afișate corespunzător. Anterior, aceste informații erau disponibile doar pe ecranul principal de navigare al aplicației.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AutoEvolution


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide