Funcția din Google Maps despre care puțini știu. Modul prin care îți faci călătoria mai ușoară

Autor: Ionuț Vîlciu 07 feb. 2023 Știri auto

Google Maps are o funcție pe care nu foarte multe lume o folosește, dar care se poate dovedi foarte utilă. Este ideală pentru drumurile lungi.

Indiferent de cine sunt utilizate, hărțile digitale evoluează rapid, oferind funcții inteligente, iar acest val de dezvoltare nu pare că se va opri prea curând.

Google este în fruntea acestui val, Google Maps fiind îmbunătățit în mod constant cu noi capabilități care ajută la transformarea experienței tradiționale printr-o abordare modernă. Modul imersiv pe care Google l-a anunțat în 2022 este o dovadă vie în acest sens, deoarece ajută la explorarea lumii într-un mod în care nimeni nu credea că ar fi posibil în urmă cu un deceniu, scrie Autoevolution.

Google Maps rămâne un instrument valoros pentru șoferi, oferind unele dintre cele mai avansate capacități de navigare de pe piață. În timp ce majoritatea oamenilor folosesc aplicația pentru a ajunge din punctul A în punctul B, Google Maps include, de asemenea, o serie de elemente suplimentare care îmbunătățesc modul în care utilizatorii pot face acest lucru.

Funcția din Google Maps care îți poate face călătoria mai ușoară

Scopul unei astfel de aplicații este să facă ruta mai previzibilă. Pentru a face acest lucru, aplicația a primit funcții inteligente, cum ar fi rapoarte de trafic, avertismente în timp real și alte funcții care ar trebui să țină șoferul la curent cu ceea ce se întâmplă pe drum.

Există o funcție foarte utilă, dar pe care nu foarte multă lume o utilizează. Este vorba de previzualizarea rutei (route preview), o funcție disponibilă de ceva timp pentru Google Maps. Funcția permite șoferilor să exploreze traseul în avans și să vedă fiecare detaliu al parcursului. Astfel, Maps poate avea o contribuție majoră la pregătirea șoferilor pentru o călătorie.

Cum funcționează previzualizarea?

Pentru a accesa previzualizarea rutei, trebuie să configurați un traseu. În Google Maps, introduceți adresa unde doriți să mergeți. Odată ce ați configurat întregul traseu, Google Maps ar trebui să vă ofere o imagine de ansamblu asupra călătoriei pe care urmează să o începeți. Rezumatul include distanța, timpul estimat de călătorie și, începând din 2022, cât de mult ați putea economisi folosind o rută eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil.

În acest moment, puteți începe deja navigarea, dar dacă derulați în jos, ar trebui să vedeți o opțiune care să vă arate pas cu pas parcursul traseului. Opțiunea de previzualizare a rutei este ceva ce șoferii ar trebui să folosească mai des, mai ales atunci când pleacă într-o călătorie lungă în locuri în care nu au fost niciodată. Acest lucru ar trebui să prevină acele momente incomode când ajungeți să faceți un viraj greșit, forțând în cele din urmă Google Maps să recalculeze ruta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Google Maps


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide