București este cel mai aglomerat oraș din lume. Cât timp petrecem în trafic?

Autor: David Andrei 10 mart. 2021 Știri auto

București este cel mai aglomerat oraș din lume. Este rezultatul unui studiu recent care arată că românii petrec cel mai mult timp în trafic. Câte ore stăm în mașină?

GALERIE FOTO

București este pe primul loc în topul celor mai aglomerate orașe din lume, arată studiul Global Congestion Impact, publicat de INRIX, compania care oferă o aplicație de trafic, dirijare și alertare rutieră.

Metropole gigant cum ar fi New York sau Paris sunt mai puțin aglomerate decât capital României. Astfel, în cel mai aglomerat oraș din lume, șoferii au petrecut 134 de ore în trafic anul trecut.

Bucureștiul este urmat de capitala Columbiei, Bogota, cu 133 de ore. Pe locurile 3 și 4, cu câte 100 de ore pierdute în trafic, se clasează New York și Moscova. Media orelor petrecute la volan a fost însă, redusă anul trecut, în contextual restricțiilor impuse pentru reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul Covid-19.

Topul celor mai aglomerate orașe din lume:

Loc

Oraș

Ore petrecute în trafic

1 București (România)

134

2 Bogota (Columbia)

133

3 New York

100

4 Moscova

100

5 Philadelphia (SUA)

94

6 Zagreb (Croația)

93

7 Paris (Franța)

88

8 Tallin (Estonia)

88

9 Quito (Ecuador)

87

10 Chicago (SUA)

86

București, cel mai aglomerat oraș sau nu?

Un studiu similar, desfășurat de TomTom în urmă cu trei ani, plasa capitala noastră pe locul 7 în lume în topul celor mai aglomerate orașe. Ne depășeau atunci lejer orașe ca Mexico City din Mexic, Bangkok din Thailanda, Lodz din Polonia, Istanbul din Turcia, Rio de Janeiro din Brazilia și Moscova din Rusia.

Lucrurile s-au schimbat însă, în 2019, în favoarea noastră. TomTom a plasat atunci Bucureștiul pe locul 11, într-un top condus de Mumbai din India, Bogota din Columbia și Lima din Peru.

În 2020, București a urcat pe locul 4 în studiul TomTom, chiar și în condițiile în care circulația s-a redus drastic ca efect al restricțiilor de circulație. Înaintea capitalei noastre se aflau doar Bengaluru din India, Manila din Indonezia și Bogota din Columbia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide