Bucureștiul a ieșit din carantină: Cea mai aglomerată zi din ultimele două luni

Autor: ProMotor 08 mai 2020 Știri auto

Bucureștiul arată ca și cum a ieșit deja din carantină. Joi a fost cea mai aglomerată zi din ultimele două luni pe străzile din Capitală. S-a întâmplat după ce oamenii au aflat de decizia Curții Constituționale care desființează practic ordonanța de urgență care a majorat amenzile aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

Intră în Galeria FOTO

A fost suficient ca președintele și primul ministru să vorbească de relaxarea restricțiilor de circulație după data de 15 mai pentru ca bucureștenii să se bulucească pe străzi, atât pe jos cât și cu mașinile. Singura problemă este că mai este o săptămână până pe 15 mai, iar ordonanțele militare sunt în continuare în vigoare, chiar dacă amenzile sunt acum mult mai mici. În plus, pericolul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2 nu a trecut.

Intersecţiile pline de maşini și trotuarele aglomerate din București dau impresia că trăim vremuri normale. O capitală brusc trezită la viaţă, în plină stare de urgenţă cu restricţii de circulaţie, pare ceva ireal. Cu o săptămână înaintea de ridicarea stării de urgenţă, bucureştenii au luat-o înaintea decretului de la Cotroceni.

Poliţist: „Nu mă aşteptam ca numărul lor să fie atât de mare, dar să speram că se mai relaxează”.

Ioana Guruţă – corespondent Mediafax: „Românii s-au săturat să stea în case. Traficul din Bucureşti începe să arate exact ca înainte de intrarea în starea de urgenţă. Un număr impresionant de oameni a ieşit astăzi pe străzi”.

Bucureştenii au părut că uită nu doar de restricţii, ci şi de recomandările medicilor. Măştile erau purtate…din doi în doi. Iar explicaţiile pentru furnicarul de pe trotuar se găseau la orice pas.

Şofer: „A trebuit să aduc un copil până la mama ei şi trebuie să o ajut”. „Trebuie să avem grijă şi să fim cât mai precauţi, nu cum sunt eu acuma”, spune mucalit un alt participant la trafic.

Chiar dacă ameninţarea amenzilor de până la 20 de mii de lei nu mai există, pentru că au fost declarate ilegale de Curtea Constituţională, medicii spun că ar trebui să ne ţină în casă…temutul
virus, care a ucis aproape 900 de oameni la noi în ţară.

Dr Adrian Marinescu, medic primar de boli infectioase la Institutul Matei Bals: „Cu siguranţă nu a dispărut, infecţia cu Sars- Cov -2 va continua mult timp de acum încolo”.

Poliţiştii anunţă că vor da în continuare amenzi chiar dacă majorarea lor a fost declarată neconstituţională de judecători.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide