Pentru Rolls-Royce, 2022 a fost cel mai bun an de vânzări, depășind recordul din 2021

Autor: Andreea Ditcov 10 ian. 2023 Știri auto

Rolls-Royce a raportat vânzări record realizate anul trecut, în ciuda unui preț mediu de aproximativ 534.000 de dolari (sau 497.105 euro) pentru mașinile sale de lux și a unei scăderi a cererii venite de pe piața chineză.

Producătorul britanic de automobile, care a început sub numele de  Rolls-Royce în Manchester, Anglia, în urmă cu aproape 120 de ani, este acum deținut de BMW Germania. Compania a declarat că a vândut 6.021 de mașini în 2022, o creștere de la 5.586 în 2021, un alt moment de record pentru vânzările producătorului britanic, transmite Reuters.

SUA se află în topul vânzărilor Rolls-Royce

În topul vânzărilor Rolls-Royce s-a aflat SUA, rămânând piața cu cea mai mare cerere, având aproximativ 35% din vânzările din 2022. În China, a doua cea mai mare piață a producătorului de automobile, impedimentele legate de coronavirus au dus la o scădere a vânzărilor. Dar CEO-ul Torsten Müller-Ötvös a declarat într-o prezentare online că această scădere a fost compensată de creșterea pe alte piețe.

„Registrul nostru de comenzi se întinde până în 2023 pentru toate modelele”, a spus Müller-Ötvös. „Nu am văzut nicio încetinire a comenzilor”.

Oprirea comenzilor către Rusia nu au afectat performanțele companiei

Rolls-Royce a transmis că precomenzile pentru Spectre, modelul complet electric, care urmează să fie pus în vânzare la sfârșitul anului 2023, au depășit toate așteptările și previziunile.

CEO-ul a declarat reporterilor că o creșterea anticipată pentru 2023 a venit în ciuda faptului că Rolls-Royce și-a oprit vânzările în Rusia, care de obicei reprezentau între 250 și 300 de unități pe an, în urma invaziei sale a Ucrainei în februarie.

Müller-Ötvös a spus că abordarea personalizată a mărcii de lux a dus la comenzi „din ce în ce mai imaginative, personale și mai exigente din punct de vedere tehnic” venite din partea clienților. Compania, care are în prezent 2.500 de angajați continuă să primească un număr mare de comenzi, în ciuda prețului piperat, de aproximativ jumătate de milion de euro al unei mașini.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide