Milionarul ceh care a gonit pe Autobahn cu un Bugatti Chiron cu 417 km/h a scăpat de acuzații

Autor: Mihai Morcovescu 30 apr. 2022 Știri auto

Cu siguranță vă amintiți de isprava unui milionar ceh, care a „zburat” cu un Bugatti Chiron cu 417 km/h pe celebra Autobahn. La scurt timp după aceea, Poliția din landul german Saxonia-Anhalt s-a autosesizat și a deschis o anchetă. Procurorii suspectau faptul că ar fi putut fi vorba despre o cursă ilegală de mașini.

Ce i-a determinat pe procurorii germani să-l ierte pe Passer?

În vara lui 2021, miliardarul ceh Radim Passer s-a filmat în timp ce reușea să atingă viteza de 414 km/h pe Autobahn. Aflat la volanul unui Bugatti Chiron, Passer a reușit această performanță conducând pe un sector fără limită de viteză.

Videoclipul a fost postat pe YouTube. Câteva luni mai târziu, Passer a postat un al doilea filmuleț. Acesta arăta că viteza înregistrată de computerul de bord al modelului Bugatti Chiron a fost de fapt de 417 km/h.

Unii internauții l-au lăudat pe ceh, alții însă l-au criticat. Printre cei care nu au văzut cu ochi bun isprava acestuia s-au numărat și reprezentanții Ministerului Transporturilor din Germania.

Aceștia spuneau la vremea respectivă că șoferii nu pot să apese la podea pedala de accelerație oricând și oricum. Nici dacă se află pe o porțiune fără fără restricții de pe Autobahn. Pe fir au intrat imediat polițiștii din landul Saxonia-Anhalt. Aceștia s-au autosesizat suspectând că ar fi fost vorba despre o cursă ilegală de mașini. Drept urmare, aceștia u înaintat un dosar procurilor din orașul Stendal.

După câteva luni de anchetă în care au văzut și revăzut de sute de ori filmarea, procurorii au ajuns la concluzia ca Passer nu a încălcat legea. Oamenii legii au precizat că Passer nu a pus pe nimeni în pericol deoarece a ales cel mai bun moment al zilei și cele mai bune condiții pentru a conduce.

De aceea, ei au decis să nu îl pună sub acuzare pe miliardarul ceh, informează agenția de presă germană (DPA) citată de ABC.

Sursa: ABC

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide