Bugatti nu va renunța la cei 16 cilindri. Viitorul său hypercar va folosit un motor V16 hibrid – VIDEO

Autor: Promotor 01 mart. 2024 Știri auto

Bugatti se încăpățânează să păstreze un motor mare pentru înlocuitorul lui Chiron. Noul model al producătorului francez va folosi un motor V16 hibrid.

Se pare că zvonurile au fost adevărate. Bugatti chiar va folosi un motor V16 în viitorul său hypercar, succesor pentru Chiron. Noul model va fi prezentat în luna iunie a acestui an, iar pentru a mai îndulci așteptarea, producătorul a publicat un scurt teaser video cu ceea ce urmează cea mai nouă creație a sa. Așa cum știam deja, motorul termic va face parte dintr-un sistem hibrid.

Bugatti nu oferă încă detalii suplimentare pentru moment. Potrivit Motor1, se pare că noul motor a fost dezvoltat de Cosworth și are o cilindree de 8,3 litri. De asemenea, am putea avea de-a face cu un motor aspirat natural.

Bugatti va folosi un V16 hibrid pentru noul său hypecar

Unii spun că motorul se poate tura până la 9.000 rpm și funcționează cu trei motoare electrice pentru a oferi o putere combinată de 1.800 CP. Cu toate acestea, singurul fapt confirmat este că motorul este un V16 hibrid.

De asemenea, Mate Rimac, CEO-ul Bugatti-Rimac, a publicat câteva imagini cu motorul ce va fi folosit pentru succesorul lui Chiron. Fotografiile postate de Mate Rimac prezintă procesul de dezvoltare al motorului, dar și componente precum arborele cotit, pistoanele sau blocul motor.

Mai mult, se pare că dezvoltarea motorului V16 a început cu cel puțin 14 luni în urmă, conform lui Rimac. CEO-ul susține că aceste fotografii au fost făcute în noiembrie 2022 și că producătorul deja testate motoarele pe banc în acel moment.

„A fost foarte greu să tac în legătură cu o astfel de dezvoltare uimitoare”, a spus Rimac pe Facebook. „Și mai sunt multe astfel de surprize care așteaptă odată cu restul mașinii! Sunt incredibil de mândru de ceea ce echipa a reușit să facă și că nu a înnebunit cu mine în ultimii ani.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bugatti



Comentarii
Inchide